Vraag hieronder uw vrijblijvende offerte aan. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.
De lange kuststrook van Sicilia heeft een warm en droog klimaat. Veel wijngaarden moeten geïrrigeerd worden. In de centraal gelegen berggebieden heerst een iets vochtiger klimaat. De druiven aan de kuststrook lijden onder de hoge temperaturen en een gebrek aan water. Hierdoor hebben de druiven gemiddeld een hoog suikergehalte en een lage zuurgraad, welke de wijnen toegankelijk, warm en enigszins kruidig maken
De wijn waar Sicilië bekend mee is geworden is de Marsala DOC, oorspronkelijk een droge sherry-achtige wijn die in de loop der tijd in vele zoete varianten (port-achtig) op de markt is gebracht. De gelijknamige havenstad in het uiterste westen van het eiland dankt haar naam aan de Arabieren die de stad uitriepen tot ‘Marsah-El-Allah” oftewel ‘Haven van God’.
Sicilia kent 1 DOCG (Cerasuolo di Vittoria) en 21 DOC-classificaties, die echter slechts 2% van de totale productie van Sicilia vertegenwoordigen. Echter de laatste jaren ontwikkelt zich op Sicilia een uiterst moderne wijnindustrie die moderne wijnen voortbrengt die in razendsnel tempo populair worden. Mooie witte wijnen worden vooral gemaakt van de inheemse druivenrassen Grillo, Inzolia en Grecanico, terwijl de rode wijnen afkomstig zijn van de alom bekende Nero d’Avola (lokaal ook wel Calabrese genoemd) en de Nerello Mascalese. Buiten het gebruik van de lokale duirvensoort wordt er op Sicilia succesvol geëxperimenteerd met buitenlandse druivensoorten zoals de Chardonnay, de Sauvignon en de Pinot’s onder de witte en de Cabernet Sauvignon en Merlot onder de rode druiven. Het feit dat grote wijnbedrijven elders in het land momenteel flink aan het investeren zijn in de wijnbouw op Sicilië geeft het grote potentieel van de regio aan.