Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Header


Campania is de streek rond Napels, met een prachtige, langgerekte kuststrook langs de Golven van Napels en Salerno en de pittoreske eilanden Capri en Ischia.
Al in de tijd van de Grieken en de Romeinen was Campania beroemd om zijn wijnbouw. Veel van de autochtone druiven in Campania vinden dan ook hun oorsprong in de Griekse en Romeinse oudheid.
 
De laatste jaren heeft de wijnbouw in Campanië een grote sprong voorwaarts gemaakt en het resultaat is duidelijk zichtbaar. De meer dan 40.000 hectare aan wijngaarden herbergen sinds kort 3 DOCG-classificaties en 18 DOC’s.
 
De beste wijngaarden zijn te vinden in de provincie Avellino, een gebied met bodems van kalksteen die de wijnen stevige kleur, smaak en tannines meegeven. . Hier wordt onder andere de rode topwijn Taurasi geproduceerd. De Taurasi wordt ook wel de ‘grote broer van de Barolo en de Barbera’ genoemd en wordt beschouwd als een van de mooiste rode wijnen van Italië, en als de beste DOCG van het zuiden. Hij wordt vooral gemaakt van de Aglianico, een laat­rijpende druif, die door kenners de derde druif van Italië wordt genoemd. Bekend zijn vooral ook de witte Fiano di Avellino en Greco di Tufo, welke wijnen een mooie frisse zuurgraad hebben, ondanks hun zuidelijke ligging.
 
Ook op de flanken van de vulkaan Vesuvius worden prachtige wijnen verbouwd. De lavasteen in de bodem geeft vooral de witte wijnen een typische en mooie smaak. Bekendste variant uit deze streek is de ‘traan van Christus’, de Lacryma Christi del Vesuvio, die vooral wordt gemaakt van het druivenras Coda di Volpe (‘Vossenstaart’).


Cantine-Lonardo-Contrade-di-Taurasi
Cantine Lonardo - Co..


Bezig met laden...

 
GustoPiuma
Steegstraat 53
6133 AK Sittard
Email: info@gustopiuma.nl

Op alle leveringen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing