Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Header
Calabria
Calabrië is de regio in de “teen van de laars”. De oude naam van Calabrië, "Oenotria Tellus" (Land van de Wijn), geeft een duidelijke introductie aan dit fascinerende land, dat altijd in het teken van de wijnbouw heeft gestaan. Calabrië is de eerste plek waar de oude Grieken voet aan land zetten om hun Magna Graecia, het Grote Griekse Rijk, verder uit te breiden. Oude legendes verhalen over olympische athleten die hun triomfen op de Spelen vierden met grote hoeveelheden Krimisa, de voorloper van de huidige Cirò wijnen.

Hoewel Calabrië dus de oorsprong vormde van de wijnbouw in Italië, was de geschiedenis van de wijnregio lange tijd interessanter dan haar toekomst. Calabrië heeft, door gebrek aan visie, lang de reputatie gehad van zwoele, pretentieloze wijnen. Makkelijk om te drinken voor het grote publiek, maar met weinig positieve uitschieters.

Die trend lijkt de laatste jaren weer te keren. Nieuwe generaties wijnmakers proberen met name Cirò weer tot grote hoogten te tillen. Er verschijnen dan ook steeds meer interessante wijnen op het toneel. Een regio om in de gaten te houden.


Statti
Statti

 
GustoPiuma
Steegstraat 53
6133 AK Sittard
Email: info@gustopiuma.nl

Op alle leveringen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing