Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Header
Een spumante is een mousserende wijn, zoals Prosecco of Champagne. Italië staat natuurlijk vooral bekend om zijn mooie Prosecco’s uit de Veneto en Franciacorta’s uit Lombardije. Echter ook buiten deze streken worden hele mooie spumantes geproduceerd, zoals deze Level 820 uit Sicilië.

De Spumante Level 820 van Cantina Ottoventi is een zero dosage spumante, geproduceerd op de traditionele wijze van de bekende Champagnes. Zero dosage betekent in dit geval dat er geen kleine hoeveelheid zoete wijn wordt toegevoegd om de spumante zoeter te maken, zoals vaak gebeurt. Zero dossage spumantes zijn daarom meestal extra droog van smaak.

De Spumante Level 820 van Cantina Ottoventi is donker strogeel van kleur. De wijn is in de neus mooi expressief en aromatisch, waarbij vooral aroma’s van gedroogd fruit, boter en toast de boventoon voeren. De smaak is rijk en complex, met een gebalanceerde droge mouse. De tonen van gedroogd fruit en toast komen ook in de smaak weer naar voren. De afdronk is lang en prettig.

De druiven worden begin september handmatig geplukt en dan zacht geperst. De fermentatie in barriques wordt op gang gebracht met uitsluitend natuurlijke gisten. Na de vergisting rijpt de wijn minimaal 36 maanden op zijn gisten.

De Spumante Level 820 is een heerlijke appetizer, maar combineert ook  uitstekend bij voorgerechten met schaal- en schelpdieren.
 
Prijsinformatie:
Prijs per fles:
€ 23,95
Aantal: Bestellen

Voorraad

29

 
GustoPiuma
Steegstraat 53
6133 AK Sittard
Email: info@gustopiuma.nl

Op alle leveringen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing