Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Header


Umbria staat ook wel bekend als het ‘groene hart van Italië’. De regio ligt dan ook in het midden van Italië, ingeklemd tussen Toscane, de Marche en Lazio.
 
Met ruim 16.500 hectare aan wijngaarden is Umbria een van de kleinste wijngebieden in Italië. Toch zijn de wijnen uit Umbria internationaal bekend, met name de wijnen uit Orvieto.
 
De voornaamste witte druiven in Umbria zijn de inheemse Grechetto-druif en de Trebbiano en Malvasia. In Zuidoost-Umbria wordt van Grechetto, Procanico (een lokale Trebbiano-kloon), Verdello en Canaiolo bianco de wereldberoemde Orvieto gemaakt. De zoete variant van deze wijn werd vroeger geprezen door koningen, pausen en kunstenaars. De tegenwoordig veel bekendere droge variant is de meest geëxporteerde wijn van Umbria.
 
De belangrijkste rode druiven zijn de Sagrantino en Sangiovese. De bekendste rode wijn uit Umbria is zonder meer de Sagrantino di Montefalco. Een karaktervolle, droge wijn, rijk aan tannines. Elders in Umbria wordt veel geëxperimenteerd met combinaties van Sangiovese, Canaiolo Nero en internationale druivenrassen. Deze vinden we terug in de wijnen van de appellaties rond Torgiano, Assisi en het Trasimeno meer. 


Colle-Uncinano
Colle Uncinano


Bezig met laden...

 
GustoPiuma
Steegstraat 53
6133 AK Sittard
Email: info@gustopiuma.nl

Op alle leveringen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing