Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu


Umbria staat ook wel bekend als het ‘groene hart van Italië’. De regio ligt dan ook in het midden van Italië, ingeklemd tussen Toscane, de Marche en Lazio.
 
Met ruim 16.500 hectare aan wijngaarden is Umbria een van de kleinste wijngebieden in Italië. Toch zijn de wijnen uit Umbria internationaal bekend, met name de wijnen uit Orvieto.
 
De voornaamste witte druiven in Umbria zijn de inheemse Grechetto-druif en de Trebbiano en Malvasia. In Zuidoost-Umbria wordt van Grechetto, Procanico (een lokale Trebbiano-kloon), Verdello en Canaiolo bianco de wereldberoemde Orvieto gemaakt. De zoete variant van deze wijn werd vroeger geprezen door koningen, pausen en kunstenaars. De tegenwoordig veel bekendere droge variant is de meest geëxporteerde wijn van Umbria.
 
De belangrijkste rode druiven zijn de Sagrantino en Sangiovese. De bekendste rode wijn uit Umbria is zonder meer de Sagrantino di Montefalco. Een karaktervolle, droge wijn, rijk aan tannines. Elders in Umbria wordt veel geëxperimenteerd met combinaties van Sangiovese, Canaiolo Nero en internationale druivenrassen. Deze vinden we terug in de wijnen van de appellaties rond Torgiano, Assisi en het Trasimeno meer. 


Colle-Uncinano
Colle Uncinano


Bezig met laden...
Foto Omschrijving Prijs
Colle-Uncinano-–-Umbria-Sangiovese-IGT-2015 Colle Uncinano – Umbria Sangiovese IGT 2015
Mooie, jonge Sangiovese. Rijp en fruitig karakter, met aroma’s van kersen en rood fruit op siroop. Heerlijke wijn voor alledag en bij een veelvoud aan gerechten.
Klik hier voor meer informatie
6,95
4,85
Per fles
Aantal:
Voorraad: 51
Colle-Uncinano-Umbria-Merlot-IGT-2014 Colle Uncinano - Umbria Merlot IGT 2014
Mooie basis Merlot. Rond en fruitig karakter, met aroma’s van donker fruit en een vleugje laurier. Heerlijke wijn voor alledag en bij een veelvoud aan gerechten.
Klik hier voor meer informatie
6,95
4,85
Per fles
Aantal:
Voorraad: 15
Colle-Uncinano-Grechetto-Umbria-IGT-2016 Colle Uncinano - Grechetto Umbria IGT 2016
Volle en rijke Grechetto, met frisse en complexe tonen van rijp steenfruit, noten en specerijen. Heerlijk bij varkenshaas met champignon-roomsaus.
Klik hier voor meer informatie
6,95
4,85
Per fles
Aantal:
Voorraad: 38
Colle-Uncinano-Umbria-Rosso-Flame-IGT-2015 Colle Uncinano - Umbria Rosso 'Flame' IGT 2015
Elegante rode wijn met prima prijs-kwaliteitverhouding. Blend van Sangiovese en Merlot. Aroma’s van zure kersen in moncherry. Heerlijk bij pasta met rode saus.
Klik hier voor meer informatie
6,50
Per fles
Aantal:
Voorraad: 121
Colle-Uncinano-Flame-Umbria-Bianco-IGT-2016 Colle Uncinano - Flame Umbria Bianco IGT 2016
Top prijs-kwaliteitverhouding in deze blend van Grechetto, Trebbiano Spoletino en een vleugje (rode) Sangiovese. Fris en mineralig, met tonen van steenfruit.
Klik hier voor meer informatie
6,50
Per fles
Aantal:
Voorraad: 96
Colle-Uncinano-Sangiovese-Colli-Martani-Soviano-Regale-DOC-2011 Colle Uncinano - Sangiovese Colli Martani 'Soviano Regale' DOC 2011
Gerijpte, single-vineyard Sangiovese uit de Colle Martani. Mooi fruitig met aroma’s van kersen en rood fruit. Heerlijk bij gegrild en geroosterd vlees.
Klik hier voor meer informatie
8,95
Per fles
Aantal:
Voorraad: 33
Colle-Uncinano-Grechetto-Colli-Martani-Araminto-Gold-DOC-2007 Colle Uncinano - Grechetto Colli Martani 'Araminto Gold' DOC 2007
Rijke, houtgerijpte cru van Grechetto, late harvest style. Aroma’s van tropisch fruit, zoete specerijen en vanille. Vraagt om rijke gerechten. Drinktermijn: 2014-2021
Klik hier voor meer informatie
16,95
11,85
Per fles
Aantal:
Voorraad: 15
Colle-Uncinano-Sangiovese-Riserva-Colli-Martani-DOC-2010 Colle Uncinano - Sangiovese Riserva Colli Martani DOC 2010
Houtgerijpte, single-vineyard Sangiovese Riserva. Rond en fruitig, met wat specerijen en donkere tonen van cacao, vanille en koffie. Lekker bij wild en geroosterd vlees.
Klik hier voor meer informatie
14,95
Per fles
Aantal:
Voorraad: 57


| Meer

 
GustoPiuma
Steegstraat 53
6133 AK Sittard
Email: info@gustopiuma.nl

Op alle leveringen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing