Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Header


De regio Emilia-Romagna is niet in de eerste plaats beroemd vanwege haar wijn. De ‘buik van Italië’, zoals Emilia-Romagna ook wel genoemd wordt, is vooral beroemd vanwege haar culinaire specialiteiten, zoals Parmaham, Parmezaanse kaas, Mortadella en Aceto Balsamico.
 
Emilia-Romagna is een zeer vruchtbare vlakte die als een driehoek tussen de Po, de Adriatische Zee en de Apennijnen ligt. De streek heeft een eigen microklimaat: de wijngaarden op de heuvels liggen op het noordoosten, waardoor ze geen klimaatinvloed vanuit het zuiden hebben. Wel is er een sterke invloed van de noordelijke winden die over het vlakke land komen. Vooral in het voorjaar en in de winter is het er vaak koud en mistig. Door deze weersinvloeden kunnen er nooit zware alcoholrijke wijnen ontstaan, maar wel frisse, lichte wijnen.

De bekendste wijn uit Emilia is ongetwijfeld de Lambrusco. Hoewel er lokaal zeer mooie Lambrusco’s te vinden zijn, staat deze parelende wijn buiten Italië niet echt bekend om zijn kwaliteit.
 
De Romagna telt de enige DOCG in de regio: de witte Albana di Romagna. De Albanadruif wordt eveneens gebruikt voor mousserende en zoete wijnen (passiti). Het leeuwendeel van de rode wijnen wordt geproduceerd onder de DOC Sangiovese di Romagna. Waren de wijnen van de Sangiovese di Romagna doorgaans licht en fruitig van karakter, de laatste jaren experimenteren steeds meer wijnboeren met de productie van stevige, complexe rode Riserva’s die zich met de jaren ontwikkelen tot elegante, mooi gestructureerde wijnen. Uitstekend te combineren met diverse vleesgerechten en pasta’s met rijke sauzen. 


Villa-Venti
Villa Venti


Bezig met laden...

 
GustoPiuma
Steegstraat 53
6133 AK Sittard
Email: info@gustopiuma.nl

Op alle leveringen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing