Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Header


In de heuvels rond Roncofreddo ademt nog veel de sfeer van de Venetiaanse overheersing eind vijftiende eeuw, toen Emiglia Romagna de belangrijkste wijn- en olijfolieleverancier van de Venetiaanse adel was. Scheepladingen vol wijn en olijfolie verlieten de haven van Cesenatico richting Venetië.
 
Op een van deze prachtige heuvels in het achterland van de Emilia Romagna ligt het kleine biologische wijnhuis Villa Venti. Drie generaties van drie families, Castelluci, Giardini en Riva, hebben op deze heuvel hun eigen kleine wereld gecreëerd.
Hier maken ze wijn, met een grote liefde voor de natuur en door de zelfbeschermende aard van onze natuur te kopiëren, zonder chemische hulpmiddelen. De wijngaarden worden met grote zorg onderhouden, in de volle overtuiging dat goede wijn in de wijngaard gemaakt wordt.
 
Hoewel dit wijnhuis erg klein is (totale productie 20.000 flessen per jaar) zijn de wijnen van een zeer hoge kwaliteit. Prachtige, boerse wijnen met karakter en complexiteit.
De typische Sangiovese di Romagna ‘Primosegno’ is inmiddels bekroond met Tre Bicchieri in de Gambero Rosso, de hoogst mogelijke waardering.
Bezig met laden...


| Meer

 
GustoPiuma
Steegstraat 53
6133 AK Sittard
Email: info@gustopiuma.nl

Op alle leveringen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing