Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Header
Sangiovese di Romagna heeft altijd geleden onder het imago van het ‘mindere’ broertje van de Chianti Classico. De Sangiovese uit Emilia Romagna is dan ook altijd wat boerser en minder verfijnd geweest dan zijn Toscaanse tegenhangers. Maar soms staan er producenten op die de kunst verstaan om het ruwe karakter van de Sangiovese di Romagna tot grote kwaliteit te verheffen, een kwaliteit waar menig grote Chianti Classico zijn tanden op stuk bijt. Villa Venti is zo’n producent.
 
De Sangiovese di Romagna Riserva heeft een mooie robijnrode kleur. In de neus rijpe kersen en wat rood en zwart bosfruit, wat typische stalluchten met op de achtergrond enigszins kruidige tonen en wat vanille. In de mond heerlijk vol en sappig, mooi gelaagd, robuust en toch elegant.
 
De druiven voor deze Riserva komen van twee verschillende geselecteerde klonen van Sangiovese. Ze worden medio september met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd. Na de fermentatie rijpt de wijn 12 maanden in grote eikehouten vaten, en nog een 12 maanden op de fles. Het verdient aanbeveling om deze wijn enkele uren voor het drinken te karafferen. Dat maakt de aroma’s goed los en geeft de wijn meer elegantie. De wijn kan meer dan 10 jaar bewaard worden.
 
De Sangiovese di Romagna Riserva is een eetwijn bij uitstek. Match hem bij voorkeur bij stevige vleesgerechten, wild en rijpe kazen. Een stevig stukje lamsbout met knoflook en rozemarijn is zeker een aanrader! 
Informatie:
Naam
Sangiovese di Romagna Riserva DOC
Regio
Emilia Romagna
Druifsoort
100% Sangiovese
Producent
Villa Venti
Jaar
2009
Kleur
Rood
Soort
Droog
Land
Prijsinformatie:
Prijs per fles:
€ 22,95
Aantal: Bestellen

Voorraad

5

 
GustoPiuma
Steegstraat 53
6133 AK Sittard
Email: info@gustopiuma.nl

Op alle leveringen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing