Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
De Felis Leo van Villa Venti een prachtige blend van Merlot, Cabernet Franc en Sangiovese, een combinatie die in dit deel van Emilia Romagna wel vaker wordt toegepast.
 
De Felis Leo is helder robijnrood van kleur. In de neus vol en warm met heerlijke afwisselende aroma’s. Bosfruit, ingelegde kersen, dan weer wat vanille en soms een hint van kaneel. In de mond mooi sappig, met een verrassende mineraliteit. Ietwat boers en aards, maar zonder zijn elegantie te verliezen. De afdronk is aanhoudend en warm.
 
De druiven voor de Felis Leo worden vanaf medio augustus met de hand geplukt. Na de fermentatie worden de Merlot en Cabernet Franc 12 maanden opgevoed in Allier barriques, waarbij geen nieuwe vaten worden gebruikt. De Sangiovese rijpt 12 maanden in roestvrijstalen vaten. Na de blend rust de wijn nog circa 12 maanden op fles. De Felis Leo kan circa 10 jaar bewaard worden.
 
De Felis Leo is een mooie begeleider van stevige vleesgerechten, stoofschotels en gerijpte kazen.
 

| Meer

Informatie:
Naam
: Forlì Rosso ‘Felis Leo’ IGT
Regio
: Emilia Romagna
Druifsoort
: 38% Merlot, 37% Cabernet Franc, 25% Sangiovese
Producent
: Villa Venti
Jaar
: 2009
Kleur
: Rood
Soort
: Droog
Land
: Italië
Prijsinformatie:
Prijs per fles:
€ 17,95
Aantal: Bestellen

Voorraad

33

Reviews Review toevoegen

Hartelijk dank dat u de moeite heeft genomen om het product te beoordelen. Dit helpt ons om ons assortiment en onze service voortdurend op een hoog niveau te houden.

Team GustoPiuma

Geen reviews gevonden.

Meer reviews
 
GustoPiuma
Steegstraat 53
6133 AK Sittard
Email: info@gustopiuma.nl

Op alle leveringen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing