Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Header


Cantina Tramin is een van de oudste coöperaties van Alto Adige. Het was het jaar 1889 waarin Christian Schrott, een priester uit Parijs, besloot een coöperatief van wijnmakers in Tramin (Termeno) op te richten. Meer dan 100 jaar later is het Tramin coöperatief uitgegroeid tot een bedrijf dat de inspanningen van ongeveer 290 gepassioneerde en toegewijde wijnboeren over een oppervlakte van 230 hectare coördineert. Tramin ziet streng toe op de teelt waardoor er door de jaren heen een bijzonder hoog kwaliteitsniveau behaald is. De inspanningen van dit bedrijf en die van de bijzonder begaafde wijnmaker Willi Stürz zijn ook in de wijnwereld buiten Italië niet lang onopgemerkt gebleven. Hun wijnen staan vandaag de dag zowel nationaal als international bekend om hun consistent hoge kwaliteit.
 
Tramin is de bakermat van de Gewürztraminer.  Niet voor niets is de Gewürztraminer een van de bepalende wijnen van Cantina Tramin.
De wijngaarden van Cantina Tramin groeien op de flanken van het Mendola gebergte. Dat maakt de wijnbouw moeilijk en kostbaar, maar de gevarieerde bodem en het microklimaat zijn de ideale combinatie voor het verbouwen van prachtige en complexe terroirwijnen. Overdag koesteren de wijngaarden zich in de warme zon en worden ze geventileerd door wind die van het Gardameer afkomt. Hierdoor ontwikkelen de druiven volheid, aroma en rijpheid. De koude nachtelijke berglucht maakt dat de druiven hun frisheid en mineraliteit vasthouden.
Bezig met laden...

 
GustoPiuma
Steegstraat 53
6133 AK Sittard
Email: info@gustopiuma.nl

Op alle leveringen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing