Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Header


In het land van de Etrusken, in het hart van de heuvels van Siënna, ligt Azienda Le Buche van de familie Olivi. Sinds 1996 bouwen Giuseppe Olivi en zijn zoon Riccardo hier voort op de klassieke methoden van de Toscaanse wijnmeesters, met gebruikmaking van moderne technieken. Daarin worden ze ondersteund door het team dat mede de cultwijn Ornellaia heeft gecreëerd.
 
De filosofie van Le Buche is wijnen te produceren die het karakter van het terroir weergeven. Daarom worden planten zorgvuldig geselecteerd en wordt er radicaal gesnoeid, tot een opbrengst van slechts 700-800 gram per plant. De handmatige oogst in kleine kratjes en de zorgvuldige handmatige selectie van de druiven, maken tenslotte dat de interventies in de kelder tot een minimum beperkt blijven.
Wijnen die zijn geschapen door de natuur.
 
Le Buche maakt gebruik van houtrijping voor bijna al haar wijnen. Elke druivensoort wordt gerijpt in een vat van topkwaliteit, dat past bij de stijl van de druiven: Sangiovese en Pugnitello in grote vaten, Syrah in tonneaux en Merlot, Cabernet en Petit Verdot in barriques. Het gebruik van nieuw hout wordt beperkt om de fruitigheid van de wijnen te behouden. De wijnen worden tijdens de rijping begeleid door een constant geluid van klassieke muziek, bedoeld voor harmonie en balans.
 
Le Buche: Bijzondere wijnen van een bijzondere familie!
 
Bezig met laden...


| Meer

 
GustoPiuma
Steegstraat 53
6133 AK Sittard
Email: info@gustopiuma.nl

Op alle leveringen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing