Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Header
Pugnitello is een zeer zeldzame en recentelijk herontdekte autochtone druif ui Toscane. De naam Pugnitello is ontleend aan de vorm van de druiventros, die gelijkenis vertoont met een vuist (pugno). Een andere verklaring is gestoeld op de Romeinse traditie om soldaten voor de veldslag wijn te geven (pugna, Lat.), waarbij de Pugnitello druif uitermate geschikt was om een sterke wijn te maken.
 
De Pugnitello heeft een diepe paarsrode kleur. De neus is sprekend en zeer bijzonder, met een waaier aan aroma’s. Fruitige aroma’s van rijpe pruimen en bessen, overgaand in bloemige extracten en gevolgd door wilde specerijen en leer. De smaak is rijk en harmonieus met de geur. De stevige, droge tannines worden ondersteund door het hout in een oneindige afdronk. Een zeer bijzondere wijn.
 
De druiven voor de Pugnitello worden begin september met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd, zowel de trossen als de individuele druiven. Na de vergisting rijpt de wijn in grote eikenhouten 10HL vaten, voor een periode van 12 maanden. Daarna rust de wijn nog minimaal 12 maanden op fles.
 
De Pugnitello is een bijzonder gastronomische wijn. Serveer hem bij rijke vleesgerechten, wild en oude kazen.
 

| Meer

Informatie:
Naam
Pugnitello IGT
Regio
Toscana
Druifsoort
100% Pugnitello
Producent
Olivi - Le Buche
Jaar
2009
Kleur
Rood
Soort
Droog
Prijsinformatie:
Prijs per fles:
€ 37,95
Aantal: Bestellen

Voorraad

4

Relevante producten
 
GustoPiuma
Steegstraat 53
6133 AK Sittard
Email: info@gustopiuma.nl

Op alle leveringen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing