Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Header


Tenuta Valdipiatta is gevestigd in het Toscaanse dorp Montepulciano. Eind jaren ’80 kocht de spoorwegingenieur Giulio Caporali hier een oude wijnboerderij en enkele hectaren wijngaard om zijn droom te verwezenlijken: een grote wijn maken. Met een sterk innovatieve aanpak en een diep respect voor het land, is Giulio erin geslaagd om Tenuta Valdipiatta te transformeren tot een van de toonaangevende producenten van de beroemde Vino Nobile di Montepulciano. In 2002 heeft Giulio het management van het bedrijf overgedragen aan zijn dochter, Miriam. Zij leidt Tenuta Valdipiatta met dezelfde passie als haar vader en met eenzelfde respect voor het terroir van Montepulciano en de oude tradities van het wijn maken.
 
Tenuta Valdipiatta bezit momenteel circa 30 hectare aan wijngaarden. Nagenoeg alle wijngaarden werden begin jaren ’90 vernieuwd, met uitzondering van de cru wijnvelden Sanguineto en Vigna d’Alfiero, welke begin jaren ’70 werden aangeplant.
Ruim 80% van de beschikbare grond is bestemd voor het verbouwen van de edele Sangiovese-druif, welke in Montepulciano bekend staat als ‘Prugnolo gentile’. Canaiolo Nero en Mammolo completeren de range van typische druivenrassen uit de streek, naast enkele internationale druivensoorten voor de SuperTuscans van het domein.
| Meer

 
GustoPiuma
Steegstraat 53
6133 AK Sittard
Email: info@gustopiuma.nl

Op alle leveringen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing