Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Header
De trots en specialiteit van vele Toscaanse wijnmakers is de ‘heilige wijn’: Vin Santo. Vin Santo is bijna altijd zoet en goudgeel van kleur. Er is echter ook droge en rode Vin Santo. Voor de witte versie worden overwegend Trebbiano-druiven gebruikt, die men laat indrogen, oorspronkelijk tot aan de heilige week vlak voor Pasen. Vin Santo is een kostbare wijn met een hoog alcoholpercentage tot wel 17 procent of soms nog hoger. Traditioneel wordt Vin Santo gedronken bij de Toscaanse Cantuccini, harde amandelkoekjes, die de Toscanen in de wijn dopen, maar de wijn is ook zeer geschikt als dessertwijn en zelfs als apéritief.

De Vin Santo van Tenuta Valdipiatta is gemaakt van gelijke delen Trebbiano, Malvasia en Grechetto en is intens goudgeel van kleur. De aroma's zijn fruitig, rijk en intens. Zoet en zwoel als een rijpe PX-sherry, maar met een mooie aciditeit die de smaak in balans houdt.

De druiven voor deze Vin Santo worden geoogst in september. Daarna worden ze gedroogd op rieten matten, tot einde januari. De most wordt vervolgens in kleine houten vaten gedaan en 3 jaar gerijpt. 

Vin Santo is heerlijk bij een kaasplankje met rijpe kazen, maar kan ook traditioneel met de Italiaanse cantuccini-koekjes worden genuttigd.
Prijsinformatie:
Prijs per fles:
€ 37,95
Aantal: Bestellen

Voorraad

1

 
GustoPiuma
Steegstraat 53
6133 AK Sittard
Email: info@gustopiuma.nl

Op alle leveringen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing