Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Header


In het oudste wijnproducerende gebied van Italië, ten oosten van Verona in het Valpolicella-gebied, ligt het pittoreske dorpje Illasi. De wijngaarden rondom het dorpje behoren tot de mooiste in de Veneto. De geografische samenstelling van de bodem zorgt voor een uitstekende, natuurlijke drainage. De zuidelijke ligging van de wijngaarden garandeert een optimale blootstelling aan zonlicht en de luchtstromen die het Lessini-gebergte omgeven, zorgen voor een mooie ventilatie van de wijnranken en vormen een perfect decor voor de ‘appassimento’, het gedeeltelijk drogen van de druiven waar deze wijnstreek om bekend staat.
 
In het hart van deze streek ligt een van de topdomeinen uit de Valpolicella: Trabucchi d’Illasi. Al sinds 1924 verbouwt de familie Trabucchi hier autochtone druivenrassen op een biologische manier. Het bedrijf was een van de eersten die een biologische certificering kregen.
 
Trabucchi d’Illasi heeft een heel duidelijke filosofie:. Elke wijngaard wordt afzonderlijk bewerkt op een manier die recht aan haar specifieke eigenschappen. Druiven worden handmatig geoogst en met ruim 50 analytische tests zorgvuldig geselecteerd, wat resulteert in een zeer lage opbrengst. En dit alles met maar één doel voor ogen: het maken van de best mogelijke wijnen die een pure expressie zijn van het prachtige terroir.
 
Trabucchi d’Illasi wil dus geen wijn maken die commercieel en prijstechnisch interessant is. Men wil verbazen, beleving creëren, in opperste vervoering brengen en ervoor zorgen dat elke slok wordt genoten met nederigheid en respect voor wat dit prachtige stukje natuur kan voortbrengen. 
| Meer

 
GustoPiuma
Steegstraat 53
6133 AK Sittard
Email: info@gustopiuma.nl

Op alle leveringen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing