Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Header
Cantina-Santadi

Cantina Santadi is gevestigd in het Zuid-westen van Sardinië, in de regio Sulcis. Het domein is opgericht in 1960 door een groep wijngaardeniers. Tot 1980 produceerde de coöperatie vooral bulkwijnen. De ommezwaai kwam eind jaren ’70 met de aanstelling van een nieuwe directeur (Antonio Pilloni), die tot op de dag van vandaag aan het roer staat. Hij riep de hulp in van de legendarische oenoloog Giachomo Tachis, die eerder al wijnen als Sassicaia naar grote hoogten had gestuwd. Vanaf dat moment is Cantina Santadi uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande producenten van Sardinië.

De wijnen van Cantina Santadi komen van de beste wijngaarden in de Sulcis, vlak bij de prachtige stranden en duinen van Porto Pino. De ondergrond is daar ideaal voor de oudere wijnstokken van de autochtone Carignano-druif die fraai geconcentreerde wijnen voortbrengt. Dankzij het microklimaat bezitten de wijnen van Cantina Santadi vrijwel ieder jaar een perfect evenwicht tussen het extract, de edele tannines, alcohol en zuurgraad.

Cantina Santadi staat bekend om het revitaliseren van autochtone druivenrassen als Carignano, Vermentino, Nuragus en Nasco.

| Meer

 
GustoPiuma
Steegstraat 53
6133 AK Sittard
Email: info@gustopiuma.nl

Op alle leveringen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing