Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu


Fattoria La Monacesca is gevestigd in de Marche, in het dorpje Civitanova, nabij Matelica. De naam Monacesca stamt van het Italiaanse woord ‘Monaco’, wat ‘monnik’ betekent. Fattoria La Monacesca is namelijk gevestigd in een prachtig 9e eeuws klooster, waar vroeger een kleine orde van Benedictijnse monniken gevestigd was.

Fattoria La Monacesca werd in 1966 opgericht door Casimiro Cifola, vader van de huidige eigenaar Aldo. De wijngaarden van La Monacesca liggen in de Alta Valla dell’Esino, een prachtige vallei welke volledig wordt omsloten door bergen. Hierdoor wordt deze vallei afgeschermd van de invloeden van de Adriatische Zee en heeft ze een prachtig microklimaat voor de aanbouw van wijn. Daarbij komt nog dat deze teilvormige vallei in het Paleoliticum een zoutwatermeer is geweest. Hierdoor is de bodem rijk aan minerale zouten en vormt hij een prachtig terroir voor rijke, complexe en kwalitatief hoogstaande wijnen.
 
La Monacesca is zonder meer één van de beste wijnhuizen in de Marche, zeker als het gaat om de productie van de specifieke wijn uit deze streek, de Verdicchio di Matelica.
 
Jaar na jaar krijgen zij in de Gambero Rosso en andere wijngidsen de allerhoogste waarderingen. Uw ervaring met Italiaanse wijnen is niet compleet als u nog geen kennis heeft gemaakt met de voortreffelijke wijnen van Fattoria La Monacesca.
| Meer

 
GustoPiuma
Steegstraat 53
6133 AK Sittard
Email: info@gustopiuma.nl

Op alle leveringen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing