Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu


Cantina Francone is gelegen in Neive, tussen de prachtige heuvels van de Barbaresco wijngaarden in de Langhe. De Cantina is een echt familiebedrijf, waar de passie voor wijn is overgedragen van vader op zoon en waarvan de oorsprong inmiddels 5 generaties terug gaat tot 1892.
 
De filosofie van de familie Francone is wijn maken in de traditie van de klassieke wijnen van de Langhe. Hierbij is kwaliteit een absolute voorwaarde. Francone maakt dan weliswaar 16 verschillende ‘labels’, maar van elk label wordt slechts een beperkt aantal flessen gemaakt (bv van de Barbaresco Riserva worden slechts 2.600 flessen)!
 
Deze filosofie is gebaseerd op 2 invalshoeken: enerzijds diep respect voor en optimale (handmatige) verzorging van de wijnstokken in de wijngaard en aan de andere kant vinificatie en rijping met respect voor het ruwe product en het natuurlijke karakter ervan. Dit betekent lange fermentatie op de schillen en wijnen die worden gemaakt met een sulfietaandeel dat soms wel 60% onder het toegestane niveau ligt.
 
Het resultaat is prachtige wijn, die niet alleen vol en krachtig is, maar ook prettig en elegant in de klassieke stijl van de Langhe.
 
De Gallina heuvel, een van de meest fascinerende terroirs in de Piëmonte en voorkomend  op de Historical Barbaresco Cru Vineyards-lijst van Renato Ratti, vormt een bijzonder onderdeel van dit familiebedrijf. De Gallina-wijngaard genereert wijnen met een bijzonder karakter, dankzij de combinatie van het terroir, de ligging op het zuiden en het ideale microklimaat.
 
In 1990 besloot de familie Francone dat deze bijzondere wijngaarden recht hadden op een eigen label. En zo ontstond Antichi Poderi dei Gallina: complexe, stijlvolle wijnen met een prachtig bewaarpotenteel, afkomstig van een uniek terroir, Gallina in Neive. 
Bezig met laden...
Foto Omschrijving Prijs
Gallina-Dolcetto-d’Alba-‘Menturin’-DOC-2015 Gallina – Dolcetto d’Alba ‘Menturin’ DOC 2015
Een frisse, fruitige Dolcetto d’Alba met hints van rijpe kersen, pruimen en rode bessen. Frisse wijn die goed past bij een kaas- en vleeswarenschotel.
Klik hier voor meer informatie
11,50
8,05
Per fles
Aantal:
Voorraad: 8
Gallina-Langhe-Chardonnay-Le-Rose-DOC-2017 Gallina - Langhe Chardonnay Le Rose DOC 2017
Een prachtige, fruitige Chardonnay uit de Langhe met mooie aroma’s van tropisch fruit en toast. Een mooie, frisse smaak met een tikkeltje hazelnoot in de finish. Heerlijk bij antipasti en jonge kazen.
Klik hier voor meer informatie
11,50
Per fles
Aantal:
Voorraad: 162
Francone-Langhe-Nebbiolo-‘I-Patriarchi’-DOC-2013 Francone – Langhe Nebbiolo ‘I Patriarchi’ DOC 2013
Een mooie toegankelijke Nebbiolo uit de Langhe. Intense aroma’s van kersen en rode bessen, met hints van thee,tabak en rozen. Heerlijk bij pasta met rode saus.
Klik hier voor meer informatie
16,95
11,85
Per fles
Aantal:
Voorraad: 23
Francone-Barbera-d’Alba-Superiore-I-Patriarchi-DOC-2015 Francone – Barbera d’Alba Superiore I Patriarchi DOC 2015
Een mooie, complexe Barbera d’Alba met veel rood fruit en hints van rozen en tabak. Goed in balans en breed inzetbaar in de keuken.
Klik hier voor meer informatie
14,95
Per fles
Aantal:
Voorraad: 35
Francone-Langhe-Rosso-‘Settecento’-DOC-2012 Francone – Langhe Rosso ‘Settecento’ DOC 2012
Een prachtige blend van Nebbiolo, Barbera en Freisa. Complexe en fruitige aroma’s van kersen, rode bessen en hints van vanille, kruiden en tabak. Heerlijk bij gegrild rood vlees.
Klik hier voor meer informatie
17,25
Per fles
Aantal:
Voorraad: 12
Francone-Spumante-Brut-Valsellera-VSQ Francone - Spumante Brut 'Valsellera' VSQ
Een heerlijke en rijke bubbel, gemaakt op de Champagnemethode. Aroma’s van steenfruit en citrus met een basis van geroosterd brood. Een heerlijk aperitief.
Klik hier voor meer informatie
19,95
Per fles
Aantal:
Voorraad: 22
Francone-Spumante-Brut-Rosé-Valsellera-VSQ Francone - Spumante Brut Rosé 'Valsellera' VSQ
Een heerlijke en complexe rosé bubbel, gemaakt op de Champagnemethode. Framboos, wilde aardbei met kruiden, toast en vanille. Voortreffelijk!
Klik hier voor meer informatie
22,95
Per fles
Aantal:
Voorraad: 13
Francone-Barbaresco-I-Patriarchi-DOCG-2015 Francone – Barbaresco I Patriarchi DOCG 2015
Een heerlijke klassieke Barbaresco met complexe aroma’s van fruit, drop, tabak en vanille. Rijke, gestructureerde smaak en goede body. Heerlijk bij de lokale kazen Castelmagno of Fontina.
Klik hier voor meer informatie
26,95
Per fles
Aantal:
Voorraad: 17
Gallina-Barbaresco-‘Vigneto-L’Ciaciaret’-DOCG-2008 Gallina – Barbaresco ‘Vigneto L’Ciaciaret’ DOCG 2008
Een prachtige klassieke Barbaresco van een van de mooiste Cru-wijngaarden uit de Barbaresco streek
Klik hier voor meer informatie
29,95
Per fles
Aantal:
Voorraad: 9
Francone-Barbaresco-Riserva-DOCG-2011 Francone – Barbaresco Riserva DOCG 2011
Een heerlijke Barbaresco Riserva, die alleen in topjaren wordt geproduceerd. Complexe fruitaroma’s, verrijkt met hints van tabak en drop. Bewaarwijn!
Klik hier voor meer informatie
33,95
Per fles
Aantal:
Voorraad: 12
Francone-Barolo-DOCG-2013 Francone – Barolo DOCG 2013
Een complexe en elegante Barolo van een van de mooiste wijngaarden in La Morra. Slechts 3.500 flessen per jaar. Mooi gelaagd en kruidig, met hints van drop en leer. Gastronomisch genieten!
Klik hier voor meer informatie
34,95
Per fles
Aantal:
Voorraad: 12


| Meer

 
GustoPiuma
Steegstraat 53
6133 AK Sittard
Email: info@gustopiuma.nl

Op alle leveringen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing