Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Header
Pinot Grigio is een grijsblauwe druif, waarvan voornamelijk witte wijnen wordt gemaakt. Naar alle waarschijnlijkheid is de druif een mutatie van de Pinot Noir. Pinot Grigio is een druif met relatief veel suikers en weinig zuren. Daarom wordt deze druif vooral verbouwd in de koelere, noordelijke regio’s van Italië.
 
De Pinot Grigio Ronco Pitotti van Vignai da Duline heeft geen spoor van de ‘saaiheid’ die Pinot Grigio soms kan hebben. Een mooie, a-typische, mineraliteit en een spannend zuurtje maken deze wijn zeer complex. De wijn is strogeel van kleur, met koperkleurige en heeft een rijke neus met tonen van brem, mandarijn en wat tijm. In de mond ontvouwt zich vervolgens een prachtig complexe wijn, sappig en aromatisch, met mooi geïntegreerde houttonen. De afdronk is zeer aanhoudend , met een pittig karakter.
 
De druiven voor deze Pinot Grigio zijn afkomstig van de 55-75 jaar oude stokken in de wijngaard Ronco Pitotti. De druiven worden medio september handmatig geoogst. De vergisting vindt plaats in 12hl fusten. De wijn rijpt vervolgens circa 8 maanden in tonneaux (50%) en eikenhouten vaten van 11 hectoliter. 
 
Deze Pinot Grigio heeft een levensduur van 10-15 jaar en is een goede begeleider van stevige visgerechten, vissoep en mooie groenterisotto. 

 
Prijsinformatie:
Prijs per fles:
€ 24,95
Aantal: Bestellen

Voorraad

13

 
GustoPiuma
Steegstraat 53
6133 AK Sittard
Email: info@gustopiuma.nl

Op alle leveringen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing