Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Header
Recioto is een van de meest bekende dessertwijnen van Italië. De wijn wordt doorgaans gemaakt van dezelfde druiven als de Amarone, maar bij de Recioto stopt op enig moment de vergisting, waardoor er veel onvergiste suikers in de wijn achterblijven. De vergisting van wijn kan stoppen om meerdere redenen, maar een veelgebruikte methode is de druiven te drogen en te ‘laten infecteren’ met Botrytis Metabolites, de zgn edele rotting. Het hoge suikergehalte in de gedroogde druiven stopt langzaam maar zeker de vergisting.
 
De Recioto van Corte Aleardi is een prachtige dessertwijn van de druiven Corvina, Corvinone en Rondinella. Hij heeft een medium granaatrode kleur. In de neus barstensvol heerlijke aroma’s, waarbij de bloemige geur van irissen en viooltjes de boventoon voert. De smaak is vol, warm en zijdezacht met een mooi zoetje.
 
De druiven voor deze Recioto zijn worden handmatig geoogst en zorgvuldig geselecteerd. Na de oogst worden de druiven circa 5 maanden gedroogd, zodat ze 30% van hun vocht verliezen en er een geconcentreerde smaak overblijft. Na de zachte persing en de langzame vergisting rijpt de wijn circa 12 maanden op eikenhouten vaten in de eeuwenoude kelders van het domein, gevolgd door nog 18 maanden flesrijping.
 
De Recioto is een heerlijke dessertwijn. Hij komt het best tot zijn recht bij desserts met donkere chocolade.
Prijsinformatie:
Prijs per fles:
€ 28,95
Aantal: Bestellen

Voorraad

4

Relevante producten
 
GustoPiuma
Steegstraat 53
6133 AK Sittard
Email: info@gustopiuma.nl

Op alle leveringen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing