Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Header
Tua-Rita
Het was in 1984 dat Rita Tua en haar man Vergilio Bisti een lang gekoesterde droom in vervulling lieten gaan en een pitoresk landgoed kochten in Suvereto, Toscane. Oorspronkelijk was het plan om er te gaan wonen en een klein landbouwbedrijf te beginnen. Hun ongekende passie voor wijn gooide echter roet in het eten.

De rest is geschiedenis. Inmiddels is Tua Rita een van de culticonen en grondleggers van het wijngebied Suvereto, een gebied dat het meer noordelijke Bolgheri regelmatig naar de kroon steekt. De cultstatus van Tua Rita is een gevolg van de minitieuze perfectie waarmee de wijngaarden worden gecultiveerd en de kunst van het minimalisme en het gecontroleerde nietsdoen in de wijnkelder. Dit alles uitmondend in moderne, loepzuivere wijnen met een complexe structuur en een ongekende lengte.

Sinds de dood van vader Vergilio staan dochter Simena en haar man, Stefano Frascolla, aan roer van het wijngoed. En inmiddels zijn de oorspronkelijke 2 hectare wijngaard gegroeid tot ruim 30 hectare. De kwaliteit en het ongekende commitment zijn gebleven.


Geen producten aanwezig


| Meer

 
GustoPiuma
Steegstraat 53
6133 AK Sittard
Email: info@gustopiuma.nl

Op alle leveringen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing