Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Header
Negroamaro is een autochtone druif uit de Salento. De naam Negroamaro wordt door velen letterlijk vertaald als ‘zwarte bittere’. Maar mensen die de Negroamaro als wijn kennen, weten dat dit niet de juiste vertaling kan zijn. Negroamaro is namelijk verre van bitter. De werkelijke oorsprong ligt in een Griekse wijn, 'maru’ genaamd. Een lokale wijn van de Negroamaro, een zeer donkere druif, leek erg op deze ‘maru’ en de naam Negroamaro, zwarte ‘maru’, was geboren. 

Proefnotitie
De Sono Negroamaro van Romaldo Greco is robijnrood van kleur. De geur is fris en fruitig met wat aroma’s van rode bessen en een spicy toets. De smaak is zacht, rond en sappig, in mooie harmonie en met verfrissende, zijdezachte tannines.

Wijngaard
De druiven van de Sono Negroamaro komen van de circa 15 jaar oude druivenstokken rond Seclì. De bodem heeft een medium textuur met een hoog kleigehalte. De druiven worden medio september met de hand geoogst in kleine manden om de druiven niet te beschadigen. 

Vinificatie
De druiven van de Sono Negroamaro worden gekneusd en ontsteeld. Na de schilweking vindt de vergisting plaats gedurende 15 dagen in roestvrijstalen tanks. De wijn rijpt vervolgens 12 maanden in roestvrijstalen tanks.

Wijn/spijs
De Sono Negroamaro is een fruitige wijn. Lekker om zo te drinken en een goede combinatie met mooie pasta’s of pizza.
 
Prijsinformatie:
Prijs per fles:
€ 8,50
Aantal: Bestellen

Voorraad

35

 
GustoPiuma
Steegstraat 53
6133 AK Sittard
Email: info@gustopiuma.nl

Op alle leveringen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing