Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Header
Romaldo Greco - Nigra Salento Negroamaro IGP 2018
Romaldo Greco - Nigra Salento Negroamaro IGP 2018
Een droge, maar fruitige Negroamaro. Negroamaro zoals hij eigenlijk hoort te zijn!
€ 9,95
Prijs per fles

Voorraad : 13

Aantal: 
Bestellen
 
Negroamaro is een autochtone druif uit de Salento. De naam Negroamaro wordt door velen letterlijk vertaald als ‘zwarte bittere’. Maar mensen die de Negroamaro als wijn kennen, weten dat dit niet de juiste vertaling kan zijn. Negroamaro is namelijk verre van bitter. De werkelijke oorsprong ligt in een Griekse wijn, 'maru’ genaamd. Een lokale wijn van de Negroamaro, een zeer donkere druif, leek erg op deze ‘maru’ en de naam Negroamaro, zwarte ‘maru’, was geboren. 

Proefnotitie
De Nigra Negroamaro van Romaldo Greco is robijnrood van kleur, met paarsige nuances. De geur is elegant, fruitig en wat bloemig met aroma’s van kersen, rozen en viooltjes met ondertonen van zwart besfruit en een zweem van specerijen. De smaak is zacht en rond, behoorlijk intens maar toch verfrissend, dankzij de perfecte balans met de zachte tannine en het ondersteunende zuurtje. De afdronk houdt heerlijk lang aan.

Wijngaard
De druiven van de Nigra Negroamaro komen van de circa 15 jaar oude druivenstokken rond Seclì. De bodem heeft een medium textuur met een hoog kleigehalte. De druiven worden medio september met de hand geoogst in kleine manden om de druiven niet te beschadigen. 

Vinificatie
De druiven van de Nigra Negroamaro worden gekneusd en ontsteeld . Na de schilweking vindt de vergisting plaats gedurende 15 dagen in roestvrijstalen tanks. De wijn rijpt vervolgens 12 maanden in roestvrijstalen tanks.

Wijn/spijs
De Nigra Negroamaro is een stevige, kruidige wijn. In combinatie met mooi vleesgerechten of bijvoorbeeld pasta met rode sauzen komt deze Negroamaro uitstekend tot zijn recht.
 
 
GustoPiuma
Steegstraat 53
6133 AK Sittard
Email: info@gustopiuma.nl

Op alle leveringen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing