Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Header
Sinds 2005 is Romaldo Greco gestart met het blenden van traditionele lokale druivensoorten met internationale varianten. Het resultaat is een serie van mooie, verrassende blends. De Fabula is een blend van 70% Negroamaro, aangevuld met 30% Syrah.

Proefnotitie
De Fabula van Romaldo Greco is robijnrood van kleur, met paarse nuances. De geur is rijk en kruidig, met rode bessen en donker fruit tegen een peperige achtergrond met gemaaid gras en tonen van tabak. De smaak is rijk en gestructureerd, met ronde tannines en een mooie frisheid. In de mond worden nog wat tonen van specerijen en cacao toegevoegd. De afdronk is heerlijk lang.

Wijngaard
De druiven van de Fabula komen van de circa 15 jaar oude druivenstokken rond Seclì. De bodem heeft een medium textuur met een hoog kleigehalte. De Negroamaro wordt medio september met de hand geoogst en de Syrah eind augustus, beiden in kleine manden om de druiven niet te beschadigen. 

Vinificatie
De druiven van de Fabula worden gekneusd en ontsteeld . Vergisting en schilweking vinden afzonderlijk plaats gedurende 15 tot 20 dagen in roestvrijstalen tanks. De wijn rijpt vervolgens 12 maanden in roestvrijstalen tanks. Daarna wordt de Negroamaro nog 6 maanden gerijpt op Franse barriques. De Syrah blijft in gedurende die tijd in de tank. Vervolgens wordt de wijn geblend en gebotteld.

Wijn/spijs
De Fabula is een stevige, complexe wijn. In combinatie met mooie vleesgerechten, wild of stoofpotjes komt deze wijn uitstekend tot zijn recht.
 
Prijsinformatie:
Prijs per fles:
€ 12,95
Aantal: Bestellen

Voorraad

23

 
GustoPiuma
Steegstraat 53
6133 AK Sittard
Email: info@gustopiuma.nl

Op alle leveringen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing