Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Header


De oorsprong van het wijnmaken bij de familie Pecorari ligt in de vroege 18e eeuw. Landbouw was nog de voornaamste activiteit en wijnstokken werden vooral geplaatst aan de rand van de velden, al seen sort grensmarkering. In de jaren ’70 van de vorige eeuw nam Pierpaolo Pecorari het roer over binnen het familiebedrijf en werd wijnbouw de hoofdactiviteit. Kwaliteit werd de belangrijkste doelstelling. En om die kwaliteit te bereiken zijn vele innovatieve projecten gestart en werd een bijna filosofische route gevolgd, een route die heden ten dage nog steeds wordt afgelegd nu zoon Alessandro het bedrijf mee leidt.
 
De basis voor de pure en eerlijke wijnen van Pecorari is de bodem. De wijngaarden, in de vlakten van de DOC Isonzo, zijn gesitueerd op een plek waar in de oudheid een gletsjer heeft gelegen. Hierdoor is er veel vergruisd alpien gesteente op het terroir, hetgeen de bodem een rijke mineraliteit geeft. Dit wordt gecombineerd met een wijnbouwtechniek die uitgaat van weinig, maar kwalitatief uitstekende opbrengst van de wijnstokken.  De belangrijkste kenmerken van de wijn van Pierpaolo Pecorari zijn dan ook: frisheid, mineraliteit, complexiteit en elegantie. Frisheid door een goed klimaat, mineraliteit door het unieke terroir, complexiteit door de kunst van vinificatie en elegantie als uitgangspunt.
 



 
GustoPiuma
Steegstraat 53
6133 AK Sittard
Email: info@gustopiuma.nl

Op alle leveringen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing