Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu


De oorsprong van het wijnmaken bij de familie Pecorari ligt in de vroege 18e eeuw. Landbouw was nog de voornaamste activiteit en wijnstokken werden vooral geplaatst aan de rand van de velden, al seen sort grensmarkering. In de jaren ’70 van de vorige eeuw nam Pierpaolo Pecorari het roer over binnen het familiebedrijf en werd wijnbouw de hoofdactiviteit. Kwaliteit werd de belangrijkste doelstelling. En om die kwaliteit te bereiken zijn vele innovatieve projecten gestart en werd een bijna filosofische route gevolgd, een route die heden ten dage nog steeds wordt afgelegd nu zoon Alessandro het bedrijf mee leidt.
 
De basis voor de pure en eerlijke wijnen van Pecorari is de bodem. De wijngaarden, in de vlakten van de DOC Isonzo, zijn gesitueerd op een plek waar in de oudheid een gletsjer heeft gelegen. Hierdoor is er veel vergruisd alpien gesteente op het terroir, hetgeen de bodem een rijke mineraliteit geeft. Dit wordt gecombineerd met een wijnbouwtechniek die uitgaat van weinig, maar kwalitatief uitstekende opbrengst van de wijnstokken.  De belangrijkste kenmerken van de wijn van Pierpaolo Pecorari zijn dan ook: frisheid, mineraliteit, complexiteit en elegantie. Frisheid door een goed klimaat, mineraliteit door het unieke terroir, complexiteit door de kunst van vinificatie en elegantie als uitgangspunt.
 
Bezig met laden...
Foto Omschrijving Prijs
Pecorari-–-Traminer-Aromatico-Selezione-IGP-2015 Pecorari – Traminer Aromatico Selezione IGP 2015
Een frisse, minerale Traminer uit Friuli. Aroma’s van appel en rijpe peer. Droog, elegant en romig. Heerlijk bij Oosterse visgerechten.
Klik hier voor meer informatie
14,95
10,45
Per stuk
Aantal:
Voorraad: 28
Pecorari-–-Refosco-dal-Peduncolo-Rosso-IGP-2015 Pecorari – Refosco dal Peduncolo Rosso IGP 2015
Een complexe en kruidige Refosco. Zoete aroma’s van bramen, rijpe pruimen en morellen. Fruitig en kruidig met ronde tannines. Heerlijk bij gegrild vlees.
Klik hier voor meer informatie
10,95
Per fles
Aantal:
Voorraad: 29
Pecorari-–-Rosato-RosAlba-IGP-2017 Pecorari – Rosato RosAlba IGP 2017
Een frisse, minerale rosé van de druivensoorten Refosco en Pinot Noir. Florale aroma’s van lavendel en rozen met de frisheid van citroen. Heerlijk bij het aperitief.
Klik hier voor meer informatie
11,95
Per fles
Aantal:
Voorraad: 79
Pecorari-Pinot-Grigio-IGP-2017 Pecorari - Pinot Grigio IGP 2017
Een heerlijke, minerale Pinot Grigio. Aroma’s van tropisch fruit, hazelnoot en vanille. Mooie volle smaak. Goede begeleider van Aziatische gerechten!
Klik hier voor meer informatie
11,95
Per fles
Aantal:
Voorraad: 157
Pecorari-–-Pinot-Bianco-Selezione-IGP-2015 Pecorari – Pinot Bianco Selezione IGP 2015
Een frisse, minerale Pinot Bianco uit Friuli. Aroma’s van appel en rijpe peer. Droog, elegant en romig. Heerlijk bij Oosterse visgerechten.
Klik hier voor meer informatie
14,95
Per stuk
Aantal:
Voorraad: 8
Pecorari-–-Pinot-Grigio-XV-Crù-‘Olivers’-IGP-2014 Pecorari – Pinot Grigio XV Crù ‘Olivers’ IGP 2014
Een houtgerijpte Pinot Grigio Riserva uit Friuli. Aroma’s van rijp fruit, toast, noten en specerijen. Volle en rijke wijn, met mooie mineraliteit. Heerlijk bij konijnenbout.
Klik hier voor meer informatie
18,95
Per fles
Aantal:
Voorraad: 15
Pecorari-–-Merlot-Baolar-IGP-2011 Pecorari – Merlot 'Baolar' IGP 2011
Een rijpe en zachte Merlot uit Friuli. Mooi aroma van rijpe kersen en besfruit, ondersteund door wat cacao. Heerlijk bij lamsbout met rozemarijn.
Klik hier voor meer informatie
18,95
Per fles
Aantal:
Voorraad: 5
Pecorari-Chardonnay-XV-Crù-Sorjs-IGP-2015 Pecorari - Chardonnay XV Crù 'Sorjs' IGP 2015
Een houtgerijpte Chardonnay Riserva uit Friuli. Aroma’s van exotisch fruit, toast, vanille en specerijen. Volle en rijke wijn, met mooie mineraliteit. Heerlijk bij zeebaars in zoutkorst.
Klik hier voor meer informatie
19,95
Per fles
Aantal:
Voorraad: 11
Pecorari-Sauvignon-Blanc-Cru-Kolaus-IGP-2015 Pecorari - Sauvignon Blanc Cru Kolaus IGP 2015
Een houtgerijpte Sauvignon uit Friuli. Complexe aroma’s van rijp wit fruit, vlierbloesem, tomatenblad en vanille. Vol en rijk, met voldoende frisheid. Heerlijk bij gegrilde zalm.
Klik hier voor meer informatie
19,95
Per fles
Aantal:
Voorraad: 7


| Meer

 
GustoPiuma
Steegstraat 53
6133 AK Sittard
Email: info@gustopiuma.nl

Op alle leveringen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing