Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu


Tenuta dell’Ornellaia behoeft eigenlijk geen uitleg. Het is één van die fantastische cultdomeinen die in de jaren ’80 hebben gezorgd voor een enorme renaissance in de Italiaanse wijnbouw en die tot op heden tellen tot de absolute wereldtop.
 
Met een zak vol geld ging Marchese Lodovico Antinori (een familie die al wijn verbouwt sinds de 13e eeuw) eind jaren ’70 op zoek naar een plek op aarde waar hij absolute topwijn kon maken. Het was zijn Amerikaanse vriend en wijngoeroe Andre Tchelistcheff, die hem terugstuurde van Napa Valley naar Toscane, waar zijn roots lagen. Daar, in de Bolgheri, had de familie nog een lap grond in eigendom waar de samenstelling van de grond perfect was, een bijna exacte samenstelling dan in de St. Emilion en de Pomeról.
 
In 1981 liet Lodovico daarom een hypermoderne winery bouwen, naar Californisch model, en plantte Merlot, Caberbet Sauvignon en Sauvignon Blanc aan. Toen de eerste wijnen hun tannines begonnen te verliezen, kwamen er voor Italië onbekende aroma's boven. Al meteen vanaf de eerste oogst in 1985 deed Ornellaia pers en liefhebbers verbazen….een liefde die nooit meer is uitgedoofd.
 
In 2002 werd het landgoed verkocht aan het bedrijf van de Italo-Amerikaanse Robert Mondavi, die daarna een 50% aandeel verder verkocht aan een andere beroemde Italiaanse wijnfamilie Marchese di Frescobaldi. Sinds 1 april 2005 is het landgoed volledig in de handen van de Frescobaldi familie. De kwaliteit en de filosofie zijn al die tijd zorgvuldig bewaakt. 


Geen producten aanwezig


| Meer

 
GustoPiuma
Steegstraat 53
6133 AK Sittard
Email: info@gustopiuma.nl

Op alle leveringen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing