Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Header
Elke wijnmaker in Italië heeft wel een experimentje naast de klassieke wijnen die ze maken. Een speeltje, een ‘baby’ van de wijnmaker. De Nanì (dialect voor ‘baby’) is het laatste project van Villa Venti. Het is een rode dessertwijn, gemaakt van de onbekende antieke druif Centesimino, ook wel Sauvignon Rosso genoemd.
 
De Nanì heeft een mooie donkere robijnrode kleur. In de neus rijpe kersen en rijp fruit met in de achtergrond iets kruidigs en tonen van vanille en cacao. De smaak is mondvullend, heerlijk vol en sappig, mooi gelaagd, niet té zoet maar blijvend spannend tot ver in de afdronk.
 
Deze dessertwijn is een zogenaamde Vendemmia Tardiva, wat betekent dat de druiven pas laat worden geoogst, als ze verdroogd zijn tot eenderde van hun oorspronkelijke gewicht. Dat zorgt ervoor dat van 600 kilo druiven slechts 200 liter wijn kunnen worden gemaakt. En dat is ook precies de totale hoeveelheid Nanì die er wordt geproduceerd, slechts één barrique of bijna 600 kleine flesjes. Een zeer beperkte hoeveelheid van deze waanzinnig mooie wijn.
 
De Nanì wordt 12 maanden gerijpt in barrique en daarna nog eens 12 maanden op fles.
 
De Nanì is een prachtige dessertwijn die past bij stevige desserts met room en rood fruit. Maar de absolute bom is om deze wijn te proeven bij chocolade, zoals Sachertorte.
Prijsinformatie:
Prijs per fles:
€ 22,95
Aantal: Bestellen

Voorraad

2

 
GustoPiuma
Steegstraat 53
6133 AK Sittard
Email: info@gustopiuma.nl

Op alle leveringen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing