Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Verdicchio is de bekendste autochtone druif uit de regio Marken. De naam Verdicchio is afgeleid van het woord Verde (groen), wat refereert naar de licht groenige schijn die de wijnen van deze druif kenmerkt. Verdicchio heeft lang gevochten tegen het imago van de ‘tafelwijn in de amforafles’. Inmiddels is internationaal duidelijk geworden dat Verdicchio prachtige en hooggewaardeerde wijnen kan opleveren.
 
De Verdicchio Classico ‘Le Oche’ van Fattoria San Lorenzo is genoemd naar de ganzen die het gras tussen de wijnranken bijhouden. Het is een single-vineyard wijn met een mooie, heldere strogele kleur met groene reflecties. Fris en aanhoudend mineraal in de neus met de voor Verdicchio typische florale en nootachtige aroma’s, met hints van abrikozen en perzik. De smaak is vol, rijk en mooi harmonieus, met florale en kruidige tonen. De wijn heeft prettige zuren en de afdronk is aanhoudend.
 
De druiven voor deze Verdicchio worden medio oktober met de hand geoogst. Na de zachte persing en fermentatie rijpt de wijn nog 12 maanden op zijn eigen droesem in cementen tanks en circa 4 maanden op de fles. Deze wijn heeft enkele jaren bewaarpotentieel!
 
De Verdicchio Classico ‘Le Oche’ is een uitstekende begeleider van mooie visgerechten en (wild)gevogelte.
 

| Meer

Informatie:
Naam
: Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico ‘Le Oche’ DOC
Regio
: Marche
Druifsoort
: 100% Verdicchio
Producent
: Fattoria San Lorenzo
Jaar
: 2015
Kleur
: Wit
Soort
: Droog
Land
: Italië
Prijsinformatie:
Prijs per fles:
€ 12,95
Aantal: Bestellen

Voorraad

29

Reviews Review toevoegen

Hartelijk dank dat u de moeite heeft genomen om het product te beoordelen. Dit helpt ons om ons assortiment en onze service voortdurend op een hoog niveau te houden.

Team GustoPiuma

Geen reviews gevonden.

Meer reviews
 
GustoPiuma
Steegstraat 53
6133 AK Sittard
Email: info@gustopiuma.nl

Op alle leveringen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing