Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
San Lorenzo – Verdicchio Le Oche 2019
San Lorenzo – Verdicchio Le Oche 2019

Een biodynamische single-vineyard Verdicchio met cementrijping.

€ 13,95
Prijs per fles

Voorraad : 78

Aantal: 
Bestellen

| Meer

Verdicchio is de bekendste autochtone druif uit de regio Marken. De naam Verdicchio is afgeleid van het woord Verde (groen), wat refereert naar de licht groenige schijn die de wijnen van deze druif kenmerkt. Verdicchio heeft lang gevochten tegen het imago van de ‘tafelwijn in de amforafles’. Inmiddels is internationaal duidelijk geworden dat Verdicchio prachtige en hooggewaardeerde wijnen kan opleveren.
 
De Verdicchio Le Oche van Fattoria San Lorenzo is genoemd naar de ganzen die het gras tussen de wijnranken bijhouden. Het is een single-vineyard wijn met een mooie, heldere strogele kleur met groene reflecties. Fris en aanhoudend mineraal in de neus met de voor Verdicchio typische florale en nootachtige aroma’s, met hints van abrikozen en perzik. De smaak is vol, rijk en mooi harmonieus, met florale en kruidige tonen. De wijn heeft prettige zuren en de afdronk is aanhoudend.
 
De druiven voor deze Verdicchio worden medio oktober met de hand geoogst. Na de zachte persing en fermentatie rijpt de wijn nog 12 maanden op zijn eigen droesem in cementen tanks en circa 4 maanden op de fles. Deze wijn heeft enkele jaren bewaarpotentieel!
 
De Verdicchio Le Oche is een uitstekende begeleider van mooie visgerechten en (wild)gevogelte.
Naam
Verdicchio Le Oche
Jaargang
2019
Classificatie
IGT
Producent
Fattoria San Lorenzo
Gebied
Marche
Duivensoort
100% Verdicchio
Rijping
12 maanden cementen vaten
Kleur
Wit
Soort
Droog
Inhoud
0,75 L
 
GustoPiuma
Steegstraat 53
6133 AK Sittard
Email: info@gustopiuma.nl

Op alle leveringen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing