Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Header
Monacesca – Verdicchio di Matelica 2021
Monacesca – Verdicchio di Matelica 2021
Hooggewaardeerde Verdicchio di Matelica. Gambero Rosso 2 bicchieri.
€ 14,50
Prijs per fles

Voorraad : 73

Aantal: 
Bestellen
 
De Verdicchio di Matelica heeft qua naamsbekendheid en qua productieomvang altijd in de schaduw gestaan van zijn grotere broer, de Verdicchio dei Castelli di Jesi. Kwalitatief doet de Matelica echter geenszins onder voor de Jesi-varianten. Het lastige en warmere klimaat zorgt voor volle, rijke wijnen met een hoge mate aan complexiteit
 
De Verdicchio di Matelica van Fattoria La Monacesca is een heerlijke, diep strogele wijn met groenige reflecties. In de neus een zuivere, volle geur met aroma’s van hooi, anijs en passievrucht. In de mond een verrassend frisse mineraliteit en tonen van anijs en citrus, gevolgd door een aanhoudende afdronk met het typische, aangename bittertje van amandelen, welke zo kenmerkend is voor Verdicchio.
 
De Verdicchio-druiven zijn voor de helft afkomstig van 30 jaar oude stokken en voor de helft van nieuwere stokken (10 jaar oud). De druiven worden handmatig geplukt in de eerste 10 dagen van oktober en direct na de oogst zacht geperst. Na een gecontroleerde vergisting in stalen tanks, blijft de wijn tot het late voorjaar rijpen op zijn eigen droesem, waardoor zich een volle, rijke smaak ontwikkelt. Tijdens de rijping ondergaat de wijn nog een natuurlijke malolactische fermentatie.
 
De Verdicchio di Matelica is een stevige eetwijn en matcht het beste bij gerechten  die de smaken van de aarde en de zee combineren, zoals een mooie pasta met een salsa van ansjovis en truffel!
 
Naam
Verdicchio di Matelica
Jaargang
2021
Classificatie
DOC
Producent
Fattoria La Monacesca
Gebied
Le Marche
Duivensoort
100% Verdicchio
Rijping
6 maanden RVS
Kleur
Wit
Soort
Droog
Inhoud
0,75 L
 
GustoPiuma
Steegstraat 53
6133 AK Sittard
Email: info@gustopiuma.nl

Op alle leveringen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing