Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Aglianico is een van oorsprong Griekse druif, die door de oude Grieken is meegenomen naar Italië. Inmiddels is de druif in Griekenland uitgestorven en wordt ze alleen bijna alleen nog verbouwd in Campania en Basilicata. Uit geschriften van Plinius de Oudere blijkt dat Aglianico veel werd gebruikt in Romeinse wijnen, zoals de beroemde Falernio, die door de keizers werd gedronken. Aglianico wordt door veel kenners ook wel geroemd als de ‘derde druif van Italië, na de beroemde Nebbiolo en Sangiovese. Dit geldt zeker voor de Taurasi, de cru van Aglianico.
 
De Taurasi Pater Nobilis van Villa Diamante is diep robijnrood van kleur, met aan de rand van het glas granaatrode reflecties. In de neus openbare zich complexe aroma’s van rijp bosfruit met hints van specerijen en in de achtergrond tonen van rubber en cacao. De wijn is mondvullend en droog, met stevige tannines die door het verder rijpen ronder worden. De finale is lang en aanhoudend.
 
De druiven voor deze Taurasi zijn afkomstig van 75 jaar oude wijnstokken, geplant in rotsachtige mergelrond op een hoogte van gemiddeld 450 meter. De druiven worden eind oktober met de hand geoogst. Na de lange fermentatie rijpt de wijn 18 maanden in eikenhouten vaten en nog eens12 maanden op fles. De wijn kan minimaal 10-20 jaar bewaard worden.
 
De Taurasi Pater Nobilis is een wijn voor stevige maaltijden. Probeer hem eens met een gegrilde entrecote of een mooie lamsbout.
 
De jaargang 2007 kreeg de volgende onderscheidingen:
Gambero Rosso 2013: 2 bicchieri
Duemilavini 2013: 4 grappoli
 

| Meer

Informatie:
Naam
: Taurasi ‘Pater Nobilis’ DOCG
Regio
: Campania
Druifsoort
: 100% Aglianico
Producent
: Villa Diamante
Jaar
: 2007
Kleur
: Rood
Land
: Italië
Alcoholpercentage
: 13,5%
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 29,95
Aantal: Bestellen

Voorraad

11

Relevante producten
Reviews Review toevoegen

Hartelijk dank dat u de moeite heeft genomen om het product te beoordelen. Dit helpt ons om ons assortiment en onze service voortdurend op een hoog niveau te houden.

Team GustoPiuma

Geen reviews gevonden.

Meer reviews
 
GustoPiuma
Steegstraat 53
6133 AK Sittard
Email: info@gustopiuma.nl

Op alle leveringen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing