Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Header
Cantina Tramin – Cuvée Bianco Stoan 2020
Cantina Tramin – Cuvée Bianco Stoan 2020
Een prachtige blend van de mooiste druiven uit de Alto Adige. Mooie aroma’s van perzik, vlierbes en exotische fruit. Heerlijk bij voorgerechten met vis of zeevruchten.
€ 22,95
Prijs per fles

Voorraad : 54

Aantal: 
Bestellen
 
De naam Stoan is geschreven in het Südtiroler dialect en is afkomstig van het woord “steen”. De naam verwijst naar de rotsachtige bergbodem waarop de wijnranken groeien. De Stoan is een prachtige blend van de meest vooraanstaande duiven van Tramin: Chardonnay, Pinot Bianco, Sauvignon en Gewürztraminer.
 
De Stoan van Cantina Tramin is strogeel, neigend naar goudgeel. De wijn heeft intense, maar zuivere aroma’s van perzik en vlierbessen, met in de achtergrond wat exotisch fruit, peer en groenige tonen. In de mond is de wijn fris en delicaat, bijzonder harmonieus en met een schier oneindige afdronk.
 
De druiven komen van de beste wijngaarden van Sella, welke op een hoogte tussen 400 en 550 meter liggen. De bodem bestaat voornamelijk uit kalkhoudende klei en mineraal gesteente. De wijnranken worden hier optimaal geventileerd door de Ora, de wind die in de namiddag opsteekt vanaf het Gardameer.
 
De druiven worden eind september handmatig geoogst en meteen zacht geperst. Fermentatie en rijping vinden plaats in grote eikenhouten vaten, waarbij de wijn een malolactische vergisting ondergaat. De wijn rijpt vervolgens nog 6 maanden op hout.
 
De Stoan is een mooie eetwijn, die goed combineert met visgerechten en zeevruchten. Ook bij gevogelte en licht gekruid wit vlees staat deze wijn zijn mannetje. De wijn kan 7 tot 10 jaar bewaard worden.
 
 
 
GustoPiuma
Steegstraat 53
6133 AK Sittard
Email: info@gustopiuma.nl

Op alle leveringen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing