Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Header
Pinot Bianco is een druif uit de Pinot-familie. Waarschijnlijk is de Pinot Bianco een mutatie van de Pinot Grigio druif, welke op haar beurt weer een mutatie is van Pinot Noir. Pinot Bianco levers frisse en rijke, maar toch droge wijnen af. Volgens velen is Pinot Bianco uit Noord-Italië, en vooral uit Alto Adige, de beste Pinot Bianco ter wereld. Nergens anders ter wereld bereikt de druif een puurheid als in Noord-Italië.
 
De Pinot Bianco Moriz van Cantina Tramin is strogeel van kleur, met wat groenige appeltinten. De wijn heeft delicate aroma’s, met duidelijke hints van groene appel, waarbij in de achtergrond wat impressies van noten en groene bladeren. In de mond is de wijn complex, maar mooi in balans, met enerzijds een rijke structuur en anderzijds een fris zuurtje.
 
De druiven komen van de wijngaarden van Sella, vlakbij Tramin, welke op een hoogte tussen 400 en 600 meter liggen. De Moriz ontleent zijn naam aan San Maurizio, de patroonheilige van Sella. De bodem in Sella bestaat voornamelijk uit kalkhoudende klei en grind. De druiven worden eind september handmatig geoogst en meteen zacht geperst. Fermentatie en rijping vinden plaats in roestvrijstalen tanks.
 
De Pinot Bianco Moriz is heerlijk als aperitief, ook erg lekker bij lichte antipasti en bijvoorbeeld gegrilde vis met een vleugje citroen.


 
Prijsinformatie:
Prijs per fles:
€ 14,75
Aantal: Bestellen

Voorraad

16

 
GustoPiuma
Steegstraat 53
6133 AK Sittard
Email: info@gustopiuma.nl

Op alle leveringen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing