Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Gewürztraminer is een bijzonder aromatische druif. Karakteristiek zijn de intense aroma’s van lychees en rozen. Hoewel de druiven rozerood van kleur zijn, worden er nagenoeg alleen witte wijnen van geproduceerd. Hoewel Gewürztraminer vooral bekend is geworden in de Elzas, ligt de oorsprong van de druif in het dorpje Tramin in de Alto Adige, waar hij Traminer Aromatico werd genoemd.
 
De Gewürztraminer ‘Nussbaumer’ is de Cru van Cantina Tramin en een van de beste Gewürztraminers in Italië. Hij is strogeel van kleur, met een wat roodachtige schijn als de wijn volledig op dronk is. De wijn is bijzonder aromatisch, met karakteristieke tonen van rozenblaadjes, kaneel, rijp tropisch fruit en anjers. In de mond is de wijn vol en rijk, met een natuurlijk zoetje. De kruidigheid houdt lang aan in de oneindige afdronk.
 
De druiven komen van de Cru-wijngaarden van het estate Nussbaumer in Sella, welke op een hoogte van rond 450 meter liggen. De bodem bestaat voornamelijk uit kalkhoudende klei en gravel, met een dikke onderlaag van kalksteen en porphyr. De wijnranken worden hier optimaal geventileerd door de Ora, de wind die in de namiddag opsteekt vanaf het Gardameer. 
 
De druiven worden eind september handmatig geoogst en meteen zacht geperst. De wijn weekt kort op zijn schillen om zo het typische karakter van de Gewürztraminer in de wijn te vangen. Fermentatie en rijping vinden plaats in roestvrijstalen tanks.
 
De Nussbaumer biedt met zijn zoetje een mooi tegenwicht tegen de kruidigheid van de Aziatische keuken. Maar drink hem vooral ook eens op een meditatief moment. De wijn kan meer dan 10 jaar bewaard worden.
 
 

| Meer

Informatie:
Naam
: Gewürtraminer Nussbaumer A.A. DOC
Regio
: Südtirol - Alto Adige
Druifsoort
: 100% Gewürztraminer
Producent
: Cantina Tramin
Jaar
: 2014
Kleur
: Droog
Soort
: Wit
Land
: Italië
Bijlagen:
Prijsinformatie:
Prijs per fles:
€ 21,95
Aantal: Bestellen

Voorraad

5

Reviews Review toevoegen

Hartelijk dank dat u de moeite heeft genomen om het product te beoordelen. Dit helpt ons om ons assortiment en onze service voortdurend op een hoog niveau te houden.

Team GustoPiuma

Geen reviews gevonden.

Meer reviews
 
GustoPiuma
Steegstraat 53
6133 AK Sittard
Email: info@gustopiuma.nl

Op alle leveringen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing