Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Header
Gewürztraminer is een bijzonder aromatische druif. Karakteristiek zijn de intense aroma’s van lychees en rozen. Hoewel de druiven rozerood van kleur zijn, worden er nagenoeg alleen witte wijnen van geproduceerd. Hoewel Gewürztraminer vooral bekend is geworden in de Elzas, ligt de oorsprong van de druif in het dorpje Tramin in de Alto Adige, waar hij Traminer Aromatico werd genoemd.
 
De Gewürztraminer van Cantina Tramin is roodgeel van kleur, met wat groenige reflecties als de wijn volledig op dronk is. De wijn is bijzonder aromatisch, met duidelijke tonen van Muscat, rozen en lychees en een exotische kruidigheid. In de mond is de wijn vol en rijk, met een natuurlijk zoetje. De kruidigheid houdt lang aan in de afdronk.
 
De druiven komen van de wijngaarden van Montagna en Tramin, welke op een hoogte tussen 300 en 450 meter liggen. De bodem bestaat voornamelijk uit kalkhoudende klei en gravel. De druiven worden eind september handmatig geoogst en meteen zacht geperst. Fermentatie en rijping vinden plaats in roestvrijstalen tanks.
 
De Gewürztraminer biedt met zijn zoetje een mooi tegenwicht tegen de kruidigheid van de Aziatische keuken. Maar ook Munsterkaas en vooral gerookte zalm zijn een bijzonder mooie match. De wijn kan 4 tot 6 jaar bewaard worden.

 

| Meer

Informatie:
Naam
Gewürztraminer A.A.
Regio
Südtirol - Alto Adige
Druifsoort
100% Gewürztraminer
Producent
Cantina Tramin
Jaar
2021
Kleur
Wit
Soort
Droog
Prijsinformatie:
Prijs per fles:
€ 13,45
Aantal: Bestellen

Voorraad

45

 
GustoPiuma
Steegstraat 53
6133 AK Sittard
Email: info@gustopiuma.nl

Op alle leveringen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing