Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Chardonnay is een wereldreiziger en wordt op veel plekken in de wereld aangeplant, waaronder Puglia. Over de oorsprong en de naam Chardonnay zijn meerdere theorieën. De heersende theorie is uiteraard gelinkt aan het dorpje in Frankrijk met dezelfde naam. Een andere theorie spreekt over een wijn uit Jeruzalem die door kruisvaarders is meegenomen met de naam Porte de Dieu, oftewel Poort van God, vertaald uit de Hebreeuwse naam Shahar Adonay. Phonetisch is de naam Chardonnay dan dichtbij. De naam Shahar is een verwijzing naar de vermeende Hebreeuwse afkomst.

Proefnotitie
De Shahar Chardonnay van Romaldo Greco is strogeel van kleur, met groenige reflecties. De geur is elegant, fruitig en bloemig met aroma’s van tropisch fruit, limoen, brem en in de finale nog wat amandel. De smaak is fris en elegant, mooi gestructureerd en met een mooie balans tussen alcohol en zuren. Een heerlijk sappige wijn.

Wijngaard
De druiven van de Shahar komen van de circa 15 jaar oude druivenstokken rond Seclì. De bodem heeft een medium textuur met een hoog kleigehalte. De druiven worden eind augustus met de hand geoogst in kleine manden om de druiven niet te beschadigen. 

Vinificatie
De druiven van de Shahar worden gekneusd en ontsteeld en ondergaan schilweking, wat niet gebruikelijk is voor witte wijnen, maar wat extra smaak toevoegt. De vergisting vindt gedurende 15 dagen plaats in roestvrijstalen tanks. De wijn rijpt vervolgens 4 maanden in roestvrijstalen tanks.

Wijn/spijs
De Shahar is een heerlijke, sappige wijn om zo te drinken. In combinatie met schaal – schelpdieren, of bijvoorbeeld een mooie pasta vongole komt deze Chardonnay uitstekend tot zijn recht.
 

| Meer

Informatie:
Naam
Shahar Salento Chardonnay IGP
Regio
Puglia
Druifsoort
100% Chardonnay
Producent
Romaldo Greco
Jaar
2019
Kleur
Wit
Soort
Droog
Alcoholpercentage
13%
Prijsinformatie:
Prijs per fles:
€ 9,95
Aantal: Bestellen

Voorraad

4

 
GustoPiuma
Steegstraat 53
6133 AK Sittard
Email: info@gustopiuma.nl

Op alle leveringen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing