Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Header
Sinds 2005 is Romaldo Greco gestart met het blenden van traditionele lokale druivensoorten met internationale varianten. Het resultaat is een serie van mooie, verrassende blends. De Elisir is een blend van 70% Primitivo, aangevuld met 30% Merlot.

Proefnotitie
De Elisir van Romaldo Greco is robijnrood van kleur, met granaatrode nuances. De geur is vol en fruitig, met kersen en pruimen en wat rode bessen, tegen een achtergrond van vanille. De smaak is rijk en gestructureerd, met fluweelzachte tannines. De wijn is mooi zacht en rond en heeft een prima balans tussen geur en smaak. De afdronk is heerlijk lang.

Wijngaard
De druiven van de Elisir komen van de circa 15 jaar oude druivenstokken rond Seclì. De bodem heeft een medium textuur met een hoog kleigehalte. De Primitivo wordt begin september met de hand geoogst en de Merlot medio september, beiden in kleine manden om de druiven niet te beschadigen. 

Vinificatie
De druiven van de Elisir worden gekneusd en ontsteeld . Vergisting en schilweking vinden afzonderlijk plaats gedurende 15 tot 20 dagen in roestvrijstalen tanks. De wijn rijpt vervolgens 12 maanden in roestvrijstalen tanks. Daarna wordt de Primitivo nog 6 maanden gerijpt op Franse barriques. De Merlot blijft in gedurende die tijd in de tank. Vervolgens wordt de wijn geblend en gebotteld.

Wijn/spijs
De Elisir is een stevige, complexe wijn. In combinatie met mooie vleesgerechten, wild of stoofpotjes komt deze wijn uitstekend tot zijn recht.
 
Prijsinformatie:
Prijs per fles:
€ 12,95
Aantal: Bestellen

Voorraad

23

 
GustoPiuma
Steegstraat 53
6133 AK Sittard
Email: info@gustopiuma.nl

Op alle leveringen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing