Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
De Cannonau di Sardegna van Azienda Agricola Pusole is intens robijnrood van kleur. De geur is fruitig en bloemig met expressieve aroma’s van aardbeien, granaatappel en bramen met in de achterhand wat bloemige tonen van geranium en viooltjes. Ondanks de strakke aanzet is de wijn zacht van smaak, met een duidelijke harmonie naar de geuren en een volle body, mooie zuurtjes en zijdezachte tannines in de afdronk.

Wijngaard
De druiven van deze Cannonau komen van de circa 15 jaar oude druivenstokken in Ogliastra, nabij de kust. De bodem bestaat grotendeels uit kleigrond met granieten sedimenten. De druiven worden begin september met de hand geoogst.

Vinificatie
De druiven van de Cannonau worden vergist zonder temperatuurcontrole, door toevoeging van een zogenaamde pied de cuve. een papje van geplette druiven waarvan het sap is gaan gisten door contact met de natuurlijke gisten van de schillen. Na vergisting rijpt de wijn vervolgens circa 6 maanden in gebruikte eikenhouten vaten.

Wijn/spijs
De Cannonau di Sardegna van Pusole is een frisse wijn, die standalone gedronken kan worden. Bij pasta’s met rode sauzen, gerechten met varkensvlees en zachte kazen stijgt deze wijn boven zichzelf uit.

| Meer

Informatie:
Naam
: Pusole Cannonau di Sardegna DOC
Regio
: Sardinië
Druifsoort
: 100% Cannonau
Producent
: Azienda Agricola Pusole
Jaar
: 2016
Kleur
: Rood
Soort
: Droog
Land
: Italië
Prijsinformatie:
Prijs per fles:
€ 17,95
Aantal: Bestellen

Voorraad

22

Reviews Review toevoegen

Hartelijk dank dat u de moeite heeft genomen om het product te beoordelen. Dit helpt ons om ons assortiment en onze service voortdurend op een hoog niveau te houden.

Team GustoPiuma

Geen reviews gevonden.

Meer reviews
 
GustoPiuma
Steegstraat 53
6133 AK Sittard
Email: info@gustopiuma.nl

Op alle leveringen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing