Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Montalcino is bakermat van een wereldberoemde wijn: Brunello di Montalcino. De Rosso di Montalcino is het kleine en jongere broertje van de Brunello. Minder lang gerijpt en iets toegankelijker dan zijn grote broer.
 
De Rosso di Montalcino van Tenuta Le Potazzine heeft een mooie robijnrode kleur met reflecties van granaatrood. In de neus intense aroma’s van rood besfruit met duidelijk florale tonen en wat kruidigheid, ceder en tabak. De smaak is complex en vol, met mooie tannines en een intense en aanhoudende afdronk.
 
De druiven worden handmatig geoogst. De zeer lange fermentatie (ruim 30 dagen!) vindt spontaan plaats op een geheel natuurlijke wijze, zonder toegevoegde kweekgisten.  Na fermentatie rijpt de wijn circa 8 tot 10 maanden in grote eikenhouten vaten en daarna nog 4 tot 6 maanden op fles.
 
De keuze tussen Rosso en Brunello wordt in de kelder gemaakt en is alleen afhankelijk van de kwaliteit van de vintage. De wijn die wordt gebruikt is dezelfde. Het enige verschil zit hem in de lengte van de vatrijping. Daarom mag deze Rosso di Montalcino met recht een kleine Brunello worden genoemd.
 
De Rosso di Montalcino is heerlijk bij mooie pasta’s met sugo di carne en stevige risotto’s.
 

| Meer

Informatie:
Naam
: Rosso di Montalcino DOC
Regio
: Toscana
Druifsoort
: 100% Sangiovese
Producent
: Tenuta Le Potazzine
Jaar
: 2014
Kleur
: Rood
Soort
: Droog
Land
: Italië
Prijsinformatie:
Prijs per fles:
€ 27,95
Aantal: Bestellen

Voorraad

33

Reviews Review toevoegen

Hartelijk dank dat u de moeite heeft genomen om het product te beoordelen. Dit helpt ons om ons assortiment en onze service voortdurend op een hoog niveau te houden.

Team GustoPiuma

Geen reviews gevonden.

Meer reviews
 
GustoPiuma
Steegstraat 53
6133 AK Sittard
Email: info@gustopiuma.nl

Op alle leveringen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing