Grillo is een typische, autochtone druif uit het westen van Sicilië. De druif heeft een dikke schil en is daardoor prima bestand tegen de hete zomerdagen op Sicilië. Vroeger werd de Grillo druif vooral gebruikt voor de zoete Marsala-wijnen, maar tegenwoordig worden de frisse en fruitige droge wijnen van de Grillo steeds populairder.
De Grillo ‘Punto Otto (.8)’ van Cantina Ottoventi is mooi strogeel van kleur met wat groenige reflecties. De wijn is in de neus mooi expressief en aromatisch, waarbij bloemige aroma’s en tonen van rijp tropisch fruit de boventoon voeren. De smaak is fris en fruitig, met hints van perzik en ananas tegen een achtergrond van mooie citruszuren. De mooie fruitige smaak blijft lang nazingen in de afdronk.
De druiven worden begin september handmatig geplukt en dan zacht geperst. De fermentatie wordt op gang gebracht met uitsluitend natuurlijke gisten. Na de vergisting rijpt de wijn slechts kort in roestvrijstalen vaten om het fruitige karakter maximaal te behouden.
De Grillo Punto Otto is heerlijk bij lichte visgerechten, zoals een salade met zeevruchten of bijvoorbeeld carpaccio van zwaardvis.
De volgende extensies worden ondersteund: png, jpeg, jpg, gif, txt, csv, pdf, doc, docx, rtf, xls, xlsx, ppt, pptx, odt, ods, eps.