Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Prosecco is een van de meest beroemde mousserende wijnen ter wereld. Vooral geroemd om zijn heerlijke frisheid, is Prosecco een geliefd aperitief en welkomstdrankje geworden. De Prosecco-druif is Glera en de roem van deze druif gaat terug tot Romeinse tijden, als de favoriete druif van Livia, de echtnenote van Keizer Augustus.

Proefnotitie
De Il Guizzo Extra Dry van Guizzo is licht goudgeel van kleur. De geur is fris en fruitig, met overwegend aroma’s van vers fruit, peer, bloemetjes en een tikkeltje muscat. Veel fruit ook in de smaak, met een mooie delicate mousse, droog en een prettige finish.

Wijngaard
De druiven van deze Il Guizzo Extra Dry komen van de druivenstokken in de gemeente Valdobbiadene. De druiven worden begin september met de hand geoogst.

Vinificatie
De Il Guizzo Extra Dry wordt gemaakt via de zogenaamde Methode Charmat. De Glera-druiven worden na de oogst ontsteeld en zachtjes geperst. Na de eerste vergisting wordt de stille basiswijn overgeheveld naar een autoclave (geoten druktank). In deze tank wordt een mengsel van gist en suikerwater (liqueur de tirage) toegevoegd. Hierdoor vindt een tweede vergisting plaats. Aangezien de koolstofdioxide die hierbij ontstaat door de gesloten tank niet kan ontsnappen, blijft deze in de wijn en vormt de mousse. Als de wijnmaker tevreden is over de mate van onvergiste druivensuikers in de wijn (12-17 gram per liter voor een Extra Dry) wordt de autoclave afgekoeld tot 0 graden, waardoor de gist afsterft en de vergisting stopt. Na het filteren wordt de wijn gebotteld. Prosecco wordt na de botteling slechts kort op de fles bewaard om de fruitigheid en frisheid te behouden.

Wijn/spijs
De Il Guizzo Extra Dry van Guizzo is een heerlijk aperitief en welkomstdrankje. Ook prima te gebruiken bij zoetigheden en lichte voorgerechten.

| Meer

Informatie:
Naam
: Il Guizzo Prosecco DOCG Extra Dry Millesimato
Regio
: Veneto
Druifsoort
: 100% Glera
Producent
: Guizzo
Jaar
: 2017
Kleur
: Wit
Soort
: Mousserend (Spumante)
Land
: Italië
Alcoholpercentage
: 11,50
Prijsinformatie:
Prijs per fles:
€ 10,95
Aantal: Bestellen

Voorraad

15

Reviews Review toevoegen

Hartelijk dank dat u de moeite heeft genomen om het product te beoordelen. Dit helpt ons om ons assortiment en onze service voortdurend op een hoog niveau te houden.

Team GustoPiuma

Geen reviews gevonden.

Meer reviews
 
GustoPiuma
Steegstraat 53
6133 AK Sittard
Email: info@gustopiuma.nl

Op alle leveringen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing