Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Negroamaro is een autochtone druif uit de Salento. De naam Negroamaro wordt door velen letterlijk vertaald als ‘zwarte bittere’. Maar mensen die de Negroamaro als wijn kennen, weten dat dit niet de juiste vertaling kan zijn. Negroamaro is namelijk verre van bitter. De werkelijke oorsprong ligt in een Griekse wijn, 'maru’ genaamd. Een lokale wijn van de Negroamaro, een zeer donkere druif, leek erg op deze ‘maru’ en de naam Negroamaro, zwarte ‘maru’, was geboren.
 
De Negroamaro Diecianni van Feudi di Guagnano heeft een diepe, robijnrode kleur. In de neus duidelijke aroma’s van pruimen en kersen, met in de achtergrond de typische, kruidige rokerigheid van Negroamaro. De smaak is mooi rond en in balans, waarbij, naast het fruit, ook enkele hints van viooltjes herkenbaar zijn. De afdronk is zacht en aanhoudend.
 
De druiven voor de Negroamaro Diecianni zijn afkomstig van de wijngaarden in het prestigieuze wijndorp Miralde, in het hart van de Salento. De wijngaarden hebben een gemiddelde leeftijd van 25 tot 30 jaar. Ze worden in de eerste helft van september met de hand geoogst. Na de zachte persing en vergisting, rijpt de wijn 3 maanden in Franse barriques, wat de wijn meer body en complexiteit geeft.
 
De Negroamaro Diecianni is een lekkere eetwijn. Hij past prima bij mooie kruidige vleesgerechten en stevige pasta’s met ragu.
 

| Meer

Informatie:
Naam
: Negroamaro Salento 'Diecianni' IGT
Regio
: Puglia
Druifsoort
: 100% Negroamaro
Producent
: Feudi di Guagnano
Jaar
: 2015
Kleur
: Rood
Soort
: Droog
Land
: Italië
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 8,50
Aantal: Bestellen

Voorraad

1

Reviews Review toevoegen

Hartelijk dank dat u de moeite heeft genomen om het product te beoordelen. Dit helpt ons om ons assortiment en onze service voortdurend op een hoog niveau te houden.

Team GustoPiuma

Geen reviews gevonden.

Meer reviews
 
GustoPiuma
Steegstraat 53
6133 AK Sittard
Email: info@gustopiuma.nl

Op alle leveringen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing