Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Arneis is een inheems witte druif uit de Piëmonte. De naam Arneis betekent in het Piëmontese dialect “kleine belhamel”. Deze naam is ontstaan omdat Arneis geen makkelijk te verbouwen druivensoort is. De lage zuurgraad maakt dat de timing van de oogst erg belangrijk is, anders wordt hij snel overrijp. Maar in de handen van de juiste wijnbouwer heeft deze druif heel veel potentie.
 
De Roero Arneis ‘Magia’ van Cantina Francone is strogeel met enkele goudachtige reflecties. In de neus intense en complexe florale aroma’s van kamille, met hints van peer, grapefruit en tropisch fruit. De smaak is harmonieus, vol en fruitig. De prettige afdronk is aanhoudend.
 
De druiven worden handmatig geoogst in de 2e helft van september. De wordt na fermentatie maar kort gedecanteerd in roestvrijstalen vaten, waarna hij meteen gebotteld word. Dit zorgt ervoor dat de wijn een optimale frisheid en fruitigheid behoud. De wijn kan het best jong gedronken worden, binnen 2 tot 3 jaar na de oogst.
 
De Roero Arneis ‘Magia’ is een hele mooie terraswijn, maar is ook een aspergewijn bij uitstek.
 

| Meer

Informatie:
Naam
: Francone – Roero Arneis 'Magia' DOCG
Regio
: Piëmonte
Druifsoort
: 100% Arneis
Producent
: Cantina Francone
Jaar
: 2017
Kleur
: Wit
Soort
: Droog
Land
: Italië
Prijsinformatie:
Prijs per fles:
€ 12,95
Aantal: Bestellen

Voorraad

18

Relevante producten
Reviews Review toevoegen

Hartelijk dank dat u de moeite heeft genomen om het product te beoordelen. Dit helpt ons om ons assortiment en onze service voortdurend op een hoog niveau te houden.

Team GustoPiuma

Geen reviews gevonden.

Meer reviews
 
GustoPiuma
Steegstraat 53
6133 AK Sittard
Email: info@gustopiuma.nl

Op alle leveringen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing