Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Franca Contea – Primus Cuvée Franciacorta Brut
Franca Contea – Primus Cuvée Franciacorta Brut

Een complexe en rijke Franciacorta van Chardonnay en Pinot Noir, 30 maanden gerijpt op de gisten. Rijke aroma’s van steenvruchten, noten en toast. Een heerlijk aperitief!

€ 22,50
Prijs per fles

Voorraad : 86

Aantal: 
Bestellen

| Meer

Franciacorta is een mousserende wijn in de stijl van de grote Champagnes. Het specifieke terroir en het gebruik van dezelfde druivenrassen hebben er zelfs voor gezorgd dat Franciacorta een zeer serieuze concurrent is geworden van de bekende Champagnes. En de Franciacorta’s van Franca Contea horen bij de beste die er te vinden zijn.

De Primus Cuvée van Franca Contea is licht goudgeel van kleur. De geur is complex en rijk, met aroma’s van steenfruit, noten en de typische autolytische geuren van boter en toast. De smaak is vol en zacht, met een delicate mousse, fris, sappig en met een lange minerale finish.

De druiven van deze Primus Cuvée komen van de druivenstokken in de gemeenten Adro, Corte Franca en Provaglio. De druiven worden begin september geoogst. De Chardonnay en Pinot Noirdruiven van de Primus Cuvée Franciacorta worden na de oogst ontsteeld en zachtjes geperst. Na de eerste vergisting wordt de stille basiswijn gebotteld en wordt er een mengsel van gist en suikerwater (liqueur de tirage). Hierdoor vindt een tweede vergisting plaats in de fles. Aangezien de koolstofdioxide die hierbij ontstaat niet kan ontsnappen, blijft deze in de wijn en vormt de mousse. De wijn wordt vervolgens 30 maanden gerijpt op de gistcellen. Na het verwijderen van de gistcellen (dégorgement) wordt de wijn weer afgevuld met een mengsel van wijn en suikerwater (liqueur d’expedition) en wordt de fles voorzien van een kurk.

De Primus Cuvée van Franca Contea is een heerlijke, rijke feestwijn. Uitstekend als aperitief, maar ook heerlijk bij mooie voorgerechten met schaal- en schelpdieren.
 
Naam
Primus Cuvée Franciacorta Brut
Jaargang
N.V.
Classificatie
DOCG
Producent
Franca Contea
Gebied
Franciacorta - Lombardije
Duivensoort
95% Chardonnay, 5% Pinot Noir
Kleur
Wit
Inhoud
0,75 L
 
GustoPiuma
Steegstraat 53
6133 AK Sittard
Email: info@gustopiuma.nl

Op alle leveringen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing