Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Bolgheri Rosso kwam internationaal op de kaart te staan bij een blindproeverij van Decanter in 1974, waar een 6 jaar oude Sassicaia de allerbeste Bordeaux van tafel veegde. Daarvoor was Bolgheri relatief onbekend. Sindsdien hebben de SuperTuscans uit de Bolgheri wereldfaam verworven.
 
De Bolgheri Rosso ‘Pievi’ van Fabio Motta is een heerlijke blend van Merlot, Cabernet Sauvignon en Sangiovese. De kleur is intens robijnrood. De geur is fruitig, met overheersende aroma’s van rijp rood fruit, ondersteund door wat viooltjes. Naarmate de wijn meer oudert komen steeds meer tonen van tabak en leer naar boven. De smaak is fris, met rood fruit en wat balsamische tonen en een mooie mineraliteit. De tannines zijn aanwezig, maar mooi rijp en de wijn heeft een uitstekende balans.
 
De druiven voor deze Bolgheri Rosso zijn deels afkomstig van 25 jaar oude stokken in de Bolgheri DOC. Na de handmatige oogst is wordt het sap gefermenteerd met natuurlijke gisten in 33hl houten vaten. Na ruim 2 weken separate fermentatie wordt de wijn geblend. De wijn wordt daarna 12 maanden gerijpt in 2e en 3e-jaars barriques.
 
De Bolgheri Rosso ‘Pievi” is heerlijk bij vleesgerechten, pasta’s met stevige sauzen en gerijpte kazen. Hij kan jong gedronken worden, maar heeft baat bij oudering.
 

| Meer

Informatie:
Naam
: Bolgheri Bianco 'Pievi' DOC
Regio
: Toscana
Druifsoort
: 50% Merlot, 25% Cabernet Sauvignon, 25% Sangiovese
Producent
: Fabio Motta
Jaar
: 2014
Kleur
: Wit
Soort
: Droog
Land
: Italië
Prijsinformatie:
Prijs per fles:
€ 16,95
Aantal: Bestellen

Voorraad

43

Reviews Review toevoegen

Hartelijk dank dat u de moeite heeft genomen om het product te beoordelen. Dit helpt ons om ons assortiment en onze service voortdurend op een hoog niveau te houden.

Team GustoPiuma

Geen reviews gevonden.

Meer reviews
 
GustoPiuma
Steegstraat 53
6133 AK Sittard
Email: info@gustopiuma.nl

Op alle leveringen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing