Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
De naam Ripasso is afkomstig van het Italiaanse werkwoord Ripassare, wat ‘nogmaals vergisten’ betekent. Om een Ripasso te maken, wordt Valpolicella wijn toegevoegd aan de schillen van de gedroogde druiven die eerder zijn gebruikt voor het maken van Amarone of Recioto. Aangezien deze most nog voldoende niet-vergiste suikers bevat, start er een tweede vergisting op, waarbij de smaakstoffen uit de Amarone-most worden overgebracht.
 
De Ripasso ‘Bure Alto’ van Corte Aleardi is een mooie blend van de druiven Corvina, Corvinone en Rondinella. Hij heeft een prachtige robijnrode kleur met granaatrode reflecties. In de neus mooie, complexe aroma’s van gedroogd fruit en specerijen. De smaak is vol en warm, met een mooie elegantie die voortduurt tot in de lange afdronk.
 
De druiven voor deze Valpolicella zijn afkomstig van de cru wijngaard Bure Alto. Ze worden handmatig geoogst en zorgvuldig geselecteerd. Na de zachte persing en de dubbele vergisting rijpt de wijn circa 18 maanden op eikenhouten vaten in de eeuwenoude kelders van het domein, gevolgd door nog enkele maanden flesrijping.
 
De Ripasso Bure Alto is heerlijk bij kalfsvlees, zoals Saltimbocca. Ook bij een kruidige risotto met paddestoelen doet de Ripasso het goed.
 

| Meer

Informatie:
Naam
: Valpolicella Classico Superiore Ripasso ‘Bure Alto’ DOC
Regio
: Veneto
Druifsoort
: 55% Corvina, 25% Corvinone, 20% Rondinella
Producent
: Corte Aleardi
Jaar
: 2013
Kleur
: Rood
Soort
: Droog
Land
: Italië
Prijsinformatie:
Prijs per fles:
€ 17,95
Aantal: Bestellen Dit product heeft een minimale afname aantal van 6

Voorraad

112

Reviews Review toevoegen

Hartelijk dank dat u de moeite heeft genomen om het product te beoordelen. Dit helpt ons om ons assortiment en onze service voortdurend op een hoog niveau te houden.

Team GustoPiuma

Geen reviews gevonden.

Meer reviews
 
GustoPiuma
Steegstraat 53
6133 AK Sittard
Email: info@gustopiuma.nl

Op alle leveringen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing