Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
De naam Ripasso is afkomstig van het Italiaanse werkwoord Ripassare, wat ‘nogmaals vergisten’ betekent. Om een Ripasso te maken, wordt Valpolicella wijn toegevoegd aan de schillen van de gedroogde druiven die eerder zijn gebruikt voor het maken van Amarone of Recioto. Aangezien deze most nog voldoende niet-vergiste suikers bevat, start er een tweede vergisting op, waarbij de smaakstoffen uit de Amarone-most worden overgebracht.
 
De Ripasso ‘Montepalà’ van Corte Aleardi is een mooie blend van de druiven Corvina, Corvinone en Rondinella. Hij heeft een prachtige robijnrode kleur. In de neus mooie, complexe aroma’s van rijp rood fruit, kersen, pruimen en wat kruidigs. De smaak is fris, fruitig en warm, met een mooie elegantie en lichte tannines in de afdronk.
 
De druiven voor deze Ripasso zijn afkomstig van de cru wijngaard Montepalà. Ze worden handmatig geoogst en zorgvuldig geselecteerd. Na de zachte persing en de dubbele vergisting rijpt de wijn circa 18 maanden op eikenhouten vaten in de eeuwenoude kelders van het domein, gevolgd door nog enkele maanden flesrijping.
 
De Ripasso Montepalà is heerlijk bij licht vlees, zoals kalfvlees. Ook bij een kruidige risotto met paddestoelen doet deze wijn het goed.
 

| Meer

Informatie:
Naam
: Valpolicella Classico Superiore Ripasso ‘Montepalà’ DOC
Regio
: Veneto
Druifsoort
: 65% Corvina, 25% Corvinone, 10% Rondinella
Producent
: Corte Aleardi
Jaar
: 2012
Kleur
: Rood
Soort
: Droog
Land
: Italië
Prijsinformatie:
Prijs per fles:
€ 14,95
Aantal: Bestellen Dit product heeft een minimale afname aantal van 6

Voorraad

40

Reviews Review toevoegen

Hartelijk dank dat u de moeite heeft genomen om het product te beoordelen. Dit helpt ons om ons assortiment en onze service voortdurend op een hoog niveau te houden.

Team GustoPiuma

Geen reviews gevonden.

Meer reviews
 
GustoPiuma
Steegstraat 53
6133 AK Sittard
Email: info@gustopiuma.nl

Op alle leveringen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing