Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu
Grechetto is een autochtone druif uit Umbrië, vooral bekend van de Orvieto wijnen. De druif is een afstammeling van de Greco-druif uit Campanië en heeft Griekse roots. Grechetto wordt meestal gebruikt in blends, om de wijn kracht en smaak te geven. Goede wijnmakers als Colle Uncinano kunnen de wijn ook stand-alone maken.
 
De Araminto Gold van Colle Uncinano is een hele bijzondere wijn. Hij heeft een prachtige goudgele kleur, die de late oogst verraadt. Het bouquet is rijk en complex met tonen van gedroogd exotische fruit, toast en een zoete zweem van specerijen. De smaak is vol en gestructureerd, met een mooie balans tussen zuren, mineralen en fruit.
 
De druiven voor deze Araminto Gold komen van de cru heuvel Colle Martani. Ze worden later dan gebruikelijk geoogst om de druiven zo extra rijpheid en suikers mee te geven. Voor de persing worden de druiven op droogijs gelegd, waardoor de temperatuur van de druiven snel en sterk daalt. Dit proces van zgn cryo-maceratie zorgt ervoor dat de suikers en smaak in de druiven wordt verhoogd voor meer smaak. Na de vergisting rijpt de wijn circa 18 maanden in barriques. Enkele jaren flesrijping is aan te bevelen!
 
De Araminto Gold is erg lekker bij seafood en gerechten met wit vlees. Ook bij nagerechten verrassend lekker.
 

| Meer

Informatie:
Naam
: Grechetto Colli Martani Araminto Gold DOC
Regio
: Umbrië
Druifsoort
: 100% Grechetto
Producent
: Colle Uncinano
Jaar
: 2010
Kleur
: Wit
Soort
: Droog
Land
: Italië
Alcoholpercentage
: 13,5%
Prijsinformatie:
Prijs per fles:
€ 16,95
Aantal: Bestellen

Voorraad

47

Reviews Review toevoegen

Hartelijk dank dat u de moeite heeft genomen om het product te beoordelen. Dit helpt ons om ons assortiment en onze service voortdurend op een hoog niveau te houden.

Team GustoPiuma

Geen reviews gevonden.

Meer reviews
 
GustoPiuma
Steegstraat 53
6133 AK Sittard
Email: info@gustopiuma.nl

Op alle leveringen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing